קיש גבינה וחצילים צלויים | השף הלבן

קיש גבינה וחצילים צלויים

קלתית מבצק מהיר־הכנה על בסיס שמן ממולאת בגבינת נפוליאון עם בצל ובפלחי חצילים צלויים זרויים בפתיתי מוצרלה. מעדן.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש גבינה וחצילים צלויים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10:

  • לבצק:
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • ½ כפית מלח
  • ½ כף חומץ 5%
  • ⅓ כוס (80 מ"ל) מים
  • ⅓ כוס (80 מ"ל) שמן תירס או חמניות
  • למלית:
  • 5 חצילים קטנים (מהסוג המיועד להחמצה, כל אחד במשקל 75 גרם בערך)
  • מלח
  • 4 כפיות שמן זית
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון עם בצל 16%
  • ½ גביע שמנת חמוצה תנובה 15% או 27%
  • 1 ביצה
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 50 גרם פתיתי מוצרלה מסדרת קולקשן
  • מעט סומאק לזרייה (תבלין אדום חמצמץ, לא הכרחי)
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק. מנפים קמח ומלח לקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז. שמים את החומץ בכוס ומשלימים במים ל־⅓ כוס. יוצקים את תערובת המים לגומה שבקמח, מוסיפים שמן ומערבבים בכף. כשאי־אפשר יותר לערבב עוברים ללישה ביד - מוסיפים עוד כף קמח או כמה טיפות מים לפי הצורך - ולשים לבצק חלק וגמיש שלא נדבק לידיים. משטחים את הבצק לדסקית ונותנים לו לנוח 20 דקות (אפשר לשמור במקרר עד יממה). מרדדים את הבצק לעיגול על נייר אפייה מקומח ומרפדים בו תבנית פאי משומנת בקוטר 26 ס"מ. מנקבים את התחתית במזלג, חותכים את עודפי הבצק מסביב, מהדקים אל הקלתית את נייר האפייה ומקררים במשך שעה לפחות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    בינתיים מכינים את החצילים. מסירים את גבעולי החצילים וחותכים אותם לרבעים לאורכם. בוזקים עליהם מלח ומשהים 30 דקות. מחממים את התנור לחום גבוה (240 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה. מייבשים את פלחי החצילים במגבות נייר, מטפטפים עליהם את שמן הזית ומערבבים כדי לשמן אותם מכל צדיהם. מסדרים את פלחי החצילים בתבנית כשצד הקליפה כלפי מטה וצולים במרכז התנור במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני־גבוה (200 מעלות) וצולים במשך 20-15 דקות נוספות עד שהחצילים רכים ושחומים. מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את החצילים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מניחים את תבנית הפאי על התבנית השטוחה הגדולה ואופים במרכז התנור במשך 20 דקות. מסירים את הנייר ואופים 10 דקות נוספות בחום בינוני (180 מעלות) עד שהקלתית מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    טורפים יחד גבינת נפוליאון, שמנת חמוצה, ביצה, פלפל גרוס ומלח לפי הטעם. זורים חופן פתיתי מוצרלה על תחתיתה של קלתית הבצק ומורחים את תערובת הגבינה. מסדרים את פלחי החצילים במעגל צפוף וזורים למעלה את פתיתי המוצרלה הנותרים. בוזקים מעט סומאק מחזירים לתנור ל־10 דקות נוספות עד שמלית הגבינה מתייצבת ופתיתי המוצרלה נמסים. מגישים פושר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)