קיש ברוקולי טבעוני

הגרסה הטבעונית לקיש הקלאסי ואהוב. כמו במקור, גם במתכון הזה את הבצק הפריך מכינים בקלות ועליו מניחים את הרויאל עם הברוקולי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש ברוקולי טבעוני
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 6 מנות:

לבצק:
  • 1 ו-1/4 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח מלא או חיטה לבן
  • 1/4 כוס משקה שקדים ללא סוכר "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח פלפל ואגוז מוסקט – לפי הטעם
למילוי:
  • 1 חבילה (800 גרם) ברוקולי "קפוא" סנפרוסט מופשר מסונן וסחוט מנוזלים
ל"רויאל" טבעוני:
  • 1 גביע (250 גרם) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
  • 1/2 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1 כפית טחינה גולמית
  • 2 כפות קמח כוסמין או רגיל
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
  • אפשרות: 1 כפית עלי תימין
אפשרות להגשה:
  • טחינה
  • עלי תימין
גודל תבנית: תבנית לקיש 26-28

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים את מרכיבי הבצק במזלג עד קבלת גושי בצק. מסיימים בלישה קצרה ביד לבצק אחיד (ניתן להכין במעבד מזון אבל קל מאוד ידנית). מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות ובעזרת סכין חדה חותכים עודפי בצק.

  • 02.

    טורפים בקערה את מרכיבי ה"רויאל". טועמים ומתקנים תיבול.

  • 03.

    מניחים על תחתית הבצק מחצית מכמות הברוקולי (ראשי ברוקולי גדולים חוצים), מורחים על הבסיס והברוקולי את הרויאל ומניחים עליו את יתרת הברוקולי.

  • 04.

    אופים כ 50 דקות עד שהמילוי מתייצב והבצק אפוי. אם רוצים לפני ההגשה מזלפים טחינה ובוזקים עלי תימין.

    טיימר מופעל

    00:50:00
  • 05.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.