קיש ברוקולי מוקרם בשמנת וגבינות
מתכון קיש ברוקולי מוקרם בשמנת וגבינה צהובה או קשקבל מגוררת בחצי שעה של עבודה, ואם כל זה לא מספיק – הקיש כשר לפסח!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבסיס:
- 1 ביצה טרופה
- 4-3 כפות מים
- 1/4 1 כוסות קמח מצה
- 100 גרם חמאה רכה
- פלפל
- מלח
למלית:
- 2 תפרחות ברוקולי מפורקות.
- 1 בצל
- מעט חמאה / שמן
- 3 ביצים
- 1 שמנת לבישול
- מעט גבינה צהובה/קשקבל מגוררת
- מלח
- קורט אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבסיס:
-
02.
שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
-
03.
משמנים היטב את התבנית ומהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות. מצננים במקרר. הכנת המלית:
-
04.
חולטים את הברוקולי במים רותחים 10-5 דקות, כמעט עד לריכוך מלא.
טיימר מופעל
-
05.
מטגנים במעט חמאה / שמן 1 בצל שחתוך לקוביות בינוניות עד למצב של שקיפות.
-
06.
מקררים מעט את הברוקולי ואת הבצל.
-
07.
טורפים את הביצים, מוסיפים שמנת לבישול ואת הברוקולי, הבצל המטוגן והגבינה הצהובה.
-
08.
מתבלים, מערבבים ושופכים מעל הבצק.
-
09.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 35-25 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים