קיש ברוקולי מוקרם בשמנת וגבינות – מתכון כשר לפסח | השף הלבן

קיש ברוקולי מוקרם בשמנת וגבינות

מתכון קיש ברוקולי מוקרם בשמנת וגבינה צהובה או קשקבל מגוררת בחצי שעה של עבודה, ואם כל זה לא מספיק – הקיש כשר לפסח!

מאת: הגר בן יוסף
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש ברוקולי מוקרם בשמנת וגבינות

המרכיבים ל8 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבסיס:
  • 1 ביצה טרופה
  • 4-3 כפות מים
  • 1/4 1 כוסות קמח מצה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • פלפל
  • מלח
למלית:
  • 2 תפרחות ברוקולי מפורקות.
  • 1 בצל
  • מעט חמאה / שמן
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת לבישול
  • מעט גבינה צהובה/קשקבל מגוררת
  • מלח
  • קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבסיס: 

  • 02.

    שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 03.

    משמנים היטב את התבנית ומהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות. מצננים במקרר. הכנת המלית:

  • 04.

    חולטים את הברוקולי במים רותחים 10-5 דקות, כמעט עד לריכוך מלא.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מטגנים במעט חמאה / שמן 1 בצל שחתוך לקוביות בינוניות עד למצב של שקיפות.

  • 06.

    מקררים מעט את הברוקולי ואת הבצל.

  • 07.

    טורפים את הביצים, מוסיפים שמנת לבישול ואת הברוקולי, הבצל המטוגן והגבינה הצהובה.

  • 08.

    מתבלים, מערבבים ושופכים מעל הבצק.

  • 09.

    אופים בחום של 180 מעלות במשך 35-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1017)