קיש בטטה פטנט
קיש בטטה קלאסי וטעים עם טריק מגניב שהופך אותו אפילו לטעים יותר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 1 חבילת בצק עלים
- 5 כפות גבינת נפוליאון בטעם טבעי של תנובה
- 2 כפות ממרח פסטו של אוליביה
- 50 גרם פתיתי גבינת פרמזן השף הלבן או צהובה מגורדת של תנובה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף עשבי תיבול טריים (רוזמרין / טימין)
- מלח ופלפל שחור
- 1 שקית קוביות בטטה של סנפרוסט
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את גבינת השמנת יחד עם הפסטו.
-
02.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
03.
משמנים את נייר האפייה ומפזרים עליו עשבי התיבול, מלח פלפל שחור ואת קוביות הבטטות.
-
04.
מפזרים מעל את הגבינה המגורדת.
-
05.
פותחים את הבצק עלים על משטח העבודה ומורחים את הבצק בגבינה המתובלת.
-
06.
מניחים את הבצק על קוביות הבטטה כך שהחלק עם הגבינה יהיה כלפי מטה.
-
07.
בעזרת מזלג מחוררים את הבצק ומכניסים את התבנית לתנור לאפייה
-
08.
אופים במשך 35 דקות או עד הזהבה
טיימר מופעל
-
09.
מוצאים מהתנור, מצננים מעט. הופכים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים