מתכון פשטידת תרד | השף הלבן

פשטידת תרד

פשטידת תרד טעימה ומהירה להכנה

מאת: זהבה דהן, דיאטנית קלינית
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת תרד

המרכיבים למנות 10:

  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 1 ק"ג תרד טרי קצוץ או 400 גרם תרד קפוא (עלים) קצוץ ומסונן
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת תנובה 5%
  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע יוגורט יופלה לבן טבעי 1.5%
  • 2 ביצים
  • 30 גרם קמח
  • 1 כף עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, ריחן)
  • פפריקה
  • 50 גרם פתיתי לייט 9% מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בגודל 25X20 בנייר אפיה.

  • 02.

    מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומוסיפים את התרד. ממשיכים לאדות עוד מספר דקות עד שרוב הנוזלים נעלמים.

  • 03.

    מעבירים לקערה ומוסיפים את הגבינה הלבנה, גבינת כנען, היוגורט, הביצים והקמח ומערבבים היטב. מתבלים בעשבי תיבול, מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.

  • 04.

    משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים את "פתיתי לייט" ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)