מתכון פשטידת תרד לפסח | השף הלבן

פשטידת תרד לפסח

פשטידת תרד עם גבינת פטה מיוחדת לחג הפסח

מאת: נאוה פרנס
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת תרד לפסח

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 500 גרם תרד שטוף
  • 1/4 ק"ג גבינת פטה
  • 3 בצים גדולות
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1/2 כוס אגוזים שבורים
  • 1 כוס תירס מקופסא או קפוא
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • עשבי תיבול שונים
  • פלפל לבן
  • זעתר טחון
  • מלח
לציפוי:
  • ביצה
  • שמשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    את התרד השטוף מעבירים לסיר עם מים רתוחים למשך 3 דקות. מוציאים, מסננים נוזלים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מערבבים  את הבצים, הקמח מצה, גבינת פטה, אגוזים, תירס ופטריות שטופות וחתוכות לפרוסות דקות.

  • 03.

    מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול.

  • 04.

    משמנים תבנית פיירקס (כל גודל מתאים) ויוצקים אליה את התערובת. 

  • 05.

    מערבבים ביצה עם שמשום ושופכים מעל. 

  • 06.

    אופים בחום בינוני עד להזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(55)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.