מתכון פשטידת ירקות מנצחת | השף הלבן

פשטידת ירקות מנצחת

פשטידת ירקות שמחה ועשירה עם בצלים, פטריות, תפוחי אדמה, בטטות ודלורית. ארוחה שלמה ומזינה בתבנית אחת

מאת: בינת שלטון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת ירקות מנצחת

המרכיבים ל 20 מנות:

  • 2 בצלים
  • 1 קופסת שימורי פטריות
  • 3 כפות שמן
  • 3-4 בטטות בינוניות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 דלורית קטנה
  • 10 כפות קמח מנופה
  • 1.5 אבקת אפיה
  • 2 ביצים
  • 1 שמנת חמוצה תנובה
  • 1/4 כוס חלב תנובה
  • 1/2 חבילת שמנת מתוקה השף הלבן
  • 5 כפות של פירורי לחם
  • גבינה צהובה מגוררת של תנובה - לא הכרחי
  • כף שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבצלים מאדים אותם במחבת עם השמן ולאחר שהם הופכים לשקופים מוסיפים את הפטריות (לאחר שסוננו מהמים).

  • 02.

    מגרדים בפומפיה את תפוחי האדמה וסוחטים את המים, מגרדים את הבטטות והדלורית ומערבבים הכל בקערה.

  • 03.

    מוסיפים את הבצל המאודה עם הפטריות לירקות המגורדים שלנו.

  • 04.

    בקערית טורפים באמצעות מזלג את הביצים ומערבבים היטב את אבקת האפיה, נותנים לבלילה לנוח לכ-4 דקות עד שהיא תופחת.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מוסיפי לקערת הירקות את השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, החלב ואת הביצים ומערבבים.

  • 06.

    את הקמח מוסיפים בהדרגה עד לאיחוד הבלילה כולה (לפעמים תצטרכו פחות מכמות הקמח ולפעמים יותר תלוי בגודל הירקות שלכם)

  • 07.

    בתבנית מרובעת משטחים את פירורי הלחם מעורבבים עם השמן, אין צורך להדק.

  • 08.

    מעבירים את הבלילה אל התבנית ואופים בחום של 185 מעלות למשך 45 דקות. אפשר להוסיף מעט גבינה מגוררת מעל לבלילה, אולם אין זה הכרחי.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 09.

    את הפשטידה פורסים לאחר שהיא מתקררת.

הכנת? כאן מדרגים
(260)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.