פשטידת דלעת ורוקפור | השף הלבן

פשטידת דלעת ורוקפור

פשטידת ירק וגבינות דלה בפחמימות ובגלוטן, שיכולה לשמש כמנה עיקרית בארוחה צמחונית.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת דלעת ורוקפור
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6-8:

  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה "תנובה" 9%
  • 150 גרם גבינת רוקפור מסדרת collection מפוררת
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית קורנית מיובשת
  • ½ כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: פלפל לבן, פלפל אנגלי טחון, אגוז מוסקט מגורר
  • קורט פפריקה חריפה
  • 700 גרם דלעת, קלופה ומגוררת גס
  • מלח
  • שמן זית לשימון התבנית ולהברשה
גודל תבנית: תבנית מרובעת 25x25 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית מרובעת 25x25 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה) בשמן זית - תבנית מתכת נטולת ציפוי רצוי לרפד בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים או מערבלים יחד גבינה לבנה, רוקפור, ביצים, קורנית ותבלינים. מוסיפים את הדלעת ומערבבים היטב. מתבלים במלח לפי הטעם.

  • 03.

    יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות. מברישים את הפשטידה במעט שמן זית, מחזירים לתנור ואופים במשך 10-5 דקות נוספות, עד שפני הפשטידה מזהיבים ומרכזה יציב למגע.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)