פשטידת דלעת ורוקפור | השף הלבן

פשטידת דלעת ורוקפור

פשטידת ירק וגבינות דלה בפחמימות ובגלוטן, שיכולה לשמש כמנה עיקרית בארוחה צמחונית.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת דלעת ורוקפור
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 6-8:

  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה "תנובה" 9%
  • 150 גרם גבינת רוקפור מסדרת collection מפוררת
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית קורנית מיובשת
  • ½ כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: פלפל לבן, פלפל אנגלי טחון, אגוז מוסקט מגורר
  • קורט פפריקה חריפה
  • 700 גרם דלעת, קלופה ומגוררת גס
  • מלח
  • שמן זית לשימון התבנית ולהברשה
גודל תבנית: תבנית מרובעת 25x25 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית מרובעת 25x25 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה) בשמן זית - תבנית מתכת נטולת ציפוי רצוי לרפד בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים או מערבלים יחד גבינה לבנה, רוקפור, ביצים, קורנית ותבלינים. מוסיפים את הדלעת ומערבבים היטב. מתבלים במלח לפי הטעם.

  • 03.

    יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות. מברישים את הפשטידה במעט שמן זית, מחזירים לתנור ואופים במשך 10-5 דקות נוספות, עד שפני הפשטידה מזהיבים ומרכזה יציב למגע.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.