פשטידת ברוקולי ללא גלוטן – מתכון נפלא לפשטידה
נמנעים או רגישים לגלוטן? במיוחד עבורכם מתכון לפשטידת ברוקולי נפלאה עשירה בשמנת וגבינות שתוכלו להכין בפחות משעה של עבודה.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל12:
- 1 חבילה (800 גרם) ברוקולי מוקפא של סנפרוסט, מופשר במשך כחצי שעה
- 2 כפות שמן או תרסיס שמן
- 150 גרם (1/2 1 כוסות) פתיתי עמק
- 100 גרם (1 כוס) פתיתי פטה פיראוס
- 150 גרם (1/2 1 כוסות) פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 5 ביצים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- מלח, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
02.
מפזרים את פרחי הברוקולי בתבנית ומברישים או מרססים בשמן. מפזרים למעלה את הגבינות.
-
03.
טורפים את שאר המרכיבים בקערה ויוצקים לתבנית.
-
04.
אופים 50-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מצננים 15 דקות לפני ההגשה, כדי לאפשר לפשטידה להתייצב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים