פשטידת בטטה ופלפלים טבעונית | השף הלבן

פשטידת בטטה ופלפלים טבעונית

פשטידה נפלאה שגם רגישים למוצרי חלב יוכלו ליהנות ממנה

מאת: עוז תלם
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת בטטה טבעונית
צילום: דניאל לילה עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6:

מצרכים לפשטידה:
  • 1 גביע (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי, סויה תנובה
  • חבילה (350 גרם) טופו משי
  • 5 כפות קמח חומוס
  • 4-5 כפות שבולת שועל אינסטנט (לדייסה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
לבטטות והפלפלים:
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 בטטות בגודל בינוני, קלופות
  • עלים מ-6 גבעולי טימין
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.לבטטות:

  • 02.

    פורסים את הבטטות לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ. חותכים את הפלפלים לרצועות עבות.

  • 03.

    מסדרים על תבנית עם נייר אפייה, זורים מעל את עלי הטימין, שמן הזית ומלח ופלפל ומערבבים בעדינות.

  • 04.

    אופים 25 דקות או עד ריכוך והזהבה קלה. לפשטידה:

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    שמים את הטופו משי בקערה גדולה ומועכים עם מזלג למעין פירה (ניתן גם לטחון לממרח עם בלנדר ידני). מוסיפים את ממרח הסויה ומערבבים היטב.

  • 06.

    מוסיפים את קמח החומוס ושבולת השועל, מתבלים במלח.

  • 07.

    שמים 3-4 כפות גדושות מהתערובת בתחתית תבנית אינגליש קייק משומנת ומשטחים.

  • 08.

    מניחים מעל שכבה של פרוסות בטטה. מעל שמים עוד 2-3 כפות גדושות מהתערובת ומשטחים.

  • 09.

    חוזרים על הפעולות עם שתי שכבות נוספות: אחת של רצועות פלפלים ואחת של פרוסות בטטה, עד שתבנית האינגליש קייק מלאה.

  • 10.

    אופים (עדיין ב180) 40-45 דקות או עד שהתערובת יציבה, וסכין שמחדירים למרכז יוצא נקי.נותנים לפשטידה להתקרר לחלוטין (חשוב! אל תנסו לפרוס אותה כשהיא עדיין חמה) לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים, יחד עם ירקות שאוהבים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)