ספנקופיטה- פשיטידת תרד עם גבינות | השף הלבן

ספנקופיטה – פשטידת תרד עם גבינות

פשטידת תרד יוונית קלאסית עשירה בגבינות. סלט ליד ויש לכם ארוחה מושלמת

מאת: אתי אשקלוני
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 8-10:

  • חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1 חבילה מדליוני תרד קפואים "סנפרוסט"
  • 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות קטנות
  • צרור שמיר
  • צרור בצל ירוק חתוך גס (ללא החלק הלבן)
  • 250 גרם גבינה בולגרית 24% של פיראוס
  • 250 גרם פטה כבשים 20% של פיראוס
  • 3 ביצי תנובה
  • שומשום
  • שמן זית
לצזיקי:
  • קופסת לאבנה 9% של פיראוס
  • 4 מלפפונים ירוקים
  • 3 שיני שום
  • שמן זית
  • מלח
  • מעט שמיר

הוראות הכנה:

  • 01.

        בסיר רחב ועמוק מטגנים את קוביות הבצל לבן עם מעט שמן וכעבור כמה דקות מוסיפים את הבצל הירוק עד לריכוך.

  • 02.

        מוסיפים לבצל את התרד והשמיר ומאדים עד לריכוך. מכבים את האש ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.

  • 03.

        מוסיפים לסיר את תערובת הגבינות ושתי ביצים ומערבבים היטב.

  • 04.

        משמנים תבנית מלבנית/מרובעת עם מעט שמן זית.

  • 05.

        פותחים עם מערוך מקומח את בצק העלים ומחלקים אותו לשלושה - חלק 1 על תחתית התבנית, ואז מלית, ואז חלק שני וכן הלאה - 3 חלקים של בצק ומלית. השכבה העליונה היא בצק

  • 06.

        חותכים למרובעים, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

  • 07.

        אופים בתנור למשך שעה בחום של 180 מעלות.לצזיקי:

  • 08.

        מגרדים את את המלפפונים בפומפייה לתוך קערה.

  • 09.

        כותשים את שיני השום.

  • 10.

        מוסיפים את הלאבנה.

  • 11.

        מתבלים במלח ושמן זית.

  • 12.

        קוצצים את השמיר, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.