פנקייקס גבינות ובטטה מלוח
פנקייקס מושלמים לארוחת ערב עם מליחות הגבינות ומתקתקות של בטטה. תוספת של סלט ליד ויש ארוחה משפחתית קלילה

המרכיבים ל 15-20:
- 2 כפות שמן זית
 - 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות קטנות בגודל 3/4 סמ"ר
 - מלח ופלפל
 - 1 ביצה גדולה
 - 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
 - 1/2 כפית מלח
 - 3 כפות חמאת "תנובה" מומסת או שמן
 - 1 כפית תימין או זעתר או אורגנו יבש מפורר (לא חייבים)
 - 3 כפות פתיתי עמק "תנובה"
 - 1/3 כוס גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת
 - 1/3 1 כוסות קמח תופח (או 1/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא בתוספת 1/2 1 כפיות אבקת אפיה)
 - לטיגון: חמאה או שמן
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ 2 דקות עד הזהבה במחבת מכוסה. הופכים את קוביות הבטטה ומטגנים עוד 2 דקות עד שהן זהובות ורכות. אם הן מתחילות להחרך מוסיפים למחבת מעט מים.
טיימר מופעל
 - 
								02.
								
טורפים בקערה את הביצה, שמנת לבישול, מלח, שמן ותימין.
 - 
								03.
								
מוסיפים גבינות וטורפים.
 - 
								04.
								
מוסיפים קמח ובטטה ומערבבים בכף עד קבלת בלילה סמיכה (יכולים להיות קצת גושים). נמנעים מערבוב יתר.
 - 
								05.
								
מחממים חמאה או שמן במחבת ויוצקים בעזרת כף עיגולי בלילה.
 - 
								06.
								
מטגנים כ-2 דקות וכשיש בועות על הפנקייקס הופכים.
טיימר מופעל
 - 
								07.
								
מטגנים עוד כדקה עד שהפנקייק זהוב ומוציאים לצלחת הגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
 
									

