פיצה כמו בפיצרייה
בצק קלאסי שקל להכין ויכול בקלות להפוך לאירוע משפחתי: מניחים על השולחן כדורי בצק לרידוד, רוטב עגבניות ושלל תוספות וכל אחד מרכיב לעצמו את הפיצה שהוא אוהב

- 500 גרם קמח
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/3 1 כוסות מים
- 3/4 כוס רוטב לפיצה
- 3/4 כוס פתיתי "עמק"
- 1/2 כוס זיתים פרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מערבל את מרכיבי הבצק למעט המים ומערבבים. מוסיפים מים ומערבבים ידנית בוו הלישה. מרכיבים ולשים 6-7 דקות לבצק אחיד וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-2 כדורי בצק. מרדדים כל כדור (אפשר "לפתוח" את הבצק בידיים ללא מערוך) לעיגול בעובי 3/4 ס"מ ומשאירים שוליים מעט עבים יותר בעובי 1 ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה.
-
03.
מורחים כל עיגול ברוטב, מפזרים פתיתי עמק ותוספות ואופים בתנור שחומם ל250 מעלות כ 15-20 דקות עד ששולי הבצק ותחתיתו מזהיבים והגבינה נמסה לגמרי. מגישים מיד.
טיימר מופעל