פיצה בשתי קומות – מתכון לפיצה מושחתת | השף הלבן

פיצה בשתי קומות

איך לא חשבו על זה קודם? מתכון לפיצה מושחתת במיוחד העשוייה משתי שכבות בצק והרבה תוספות טעימות!

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פיצה בשתי קומות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל 8:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3-4 כפות של שמן זית
  • 1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
לרוטב:
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 גמבות אדומות קצוצות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 6 עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
לתוספות:
  • 250 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 4 פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
  • 1 בצל סגול פרוס
  • עלי בזיליקום לקישוט לאחר האפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק:

  • 02.

    מערבבים בקערה קמח, שמרים יבשים וסוכר. יוצרים גומה בקערה ושופכים לתוכה את המים, השמן והמלח.

  • 03.

      לשים את הבצק עד שנוצר בצק גמיש ויוצרים ממנו כדור. מקמחים אותו קלות ומתפיחים בקערה מכוסה כחצי שעה.

  • 04.

    פורסים על משטח העבודה 2 ניירות אפייה מקמחים אותם קלות, מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו בשנית ומחלקים לשני כדורים. מרדדים כל כדור לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.

  • 05.

    מעבירים עם נייר האפייה לתבנית האפייה עיגול אחד של בצק.הכנת הרוטב:

  • 06.

    טוחנים יחד את מרכיבי הרוטב ומעבירים לסיר.

  • 07.

    מבשלים על אש קטנה 10 דקות ומצננים.הרכבת הפיצה:

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 08.

    מברישים בשמן זית את השוליים של הבצק הראשון, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים פתיתי מוצרלה ותוספות שאוהבים.

  • 09.

    מחוררים עם מזלג את העיגול השני המרודד ומניחים מעל הפיצה.3 מהדקים את השוליים של 2 הבצקים ומברישים בשמן זית, מפזרים שוב רוטב ושוב תוספות שאוהבים וגבינת פרמזן.

  • 10.

    אופים בחום של 200 עד להשחמה (כ- 25 דקות).

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.