פיצה בשתי קומות
איך לא חשבו על זה קודם? מתכון לפיצה מושחתת במיוחד העשוייה משתי שכבות בצק והרבה תוספות טעימות!

המרכיבים ל 8:
- 500 גרם קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 3-4 כפות של שמן זית
- 1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
- 2 בצלים קצוצים
- 2 גמבות אדומות קצוצות
- 2 שיני שום כתושות
- 6 עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 250 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 4 פטריות שמפיניון פרוסות
- 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
- 1 בצל סגול פרוס
- עלי בזיליקום לקישוט לאחר האפייה
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק:
-
02.
מערבבים בקערה קמח, שמרים יבשים וסוכר. יוצרים גומה בקערה ושופכים לתוכה את המים, השמן והמלח.
-
03.
לשים את הבצק עד שנוצר בצק גמיש ויוצרים ממנו כדור. מקמחים אותו קלות ומתפיחים בקערה מכוסה כחצי שעה.
-
04.
פורסים על משטח העבודה 2 ניירות אפייה מקמחים אותם קלות, מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו בשנית ומחלקים לשני כדורים. מרדדים כל כדור לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.
-
05.
מעבירים עם נייר האפייה לתבנית האפייה עיגול אחד של בצק.הכנת הרוטב:
-
06.
טוחנים יחד את מרכיבי הרוטב ומעבירים לסיר.
-
07.
מבשלים על אש קטנה 10 דקות ומצננים.הרכבת הפיצה:
טיימר מופעל
-
08.
מברישים בשמן זית את השוליים של הבצק הראשון, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים פתיתי מוצרלה ותוספות שאוהבים.
-
09.
מחוררים עם מזלג את העיגול השני המרודד ומניחים מעל הפיצה.3 מהדקים את השוליים של 2 הבצקים ומברישים בשמן זית, מפזרים שוב רוטב ושוב תוספות שאוהבים וגבינת פרמזן.
-
10.
אופים בחום של 200 עד להשחמה (כ- 25 דקות).
טיימר מופעל