מקלות לחם ופרמזן
ארוכים, זהובים ופריכים. המקלות הפיקנטיים האלה פשוט ממכרים.

המרכיבים ל 80 מקלות:
- 350 גרם (2 כוסות + 3 כפות) קמח
- 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 שקיות אבקת אפייה פחות 1/2 כפית
- 1 כוס חלב תנובה
- 1 שן שום כתושה
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- 1 חלמון ביצה טרוף
- 2 כפות מים
- קורט מלח
- 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- פלפל שחור גרוס גס
- זרעי שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: שמים יחד את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו גיטרה, עד שמתקבל גוש בצק אחיד.
-
02.
חוצים את הבצק לשני כדורים שווים. עוטפים בניילון ומניחים למחצית השעה.
-
03.
מקמחים מעט נייר אפייה ומרדדים עליו את כדורי הבצק למלבנים בעובי 3 מ”מ.
-
04.
מעצבים ואופים: מערבבים חלמון עם מים ומלח ומורחים כל מלבן בצק. מפזרים פרמזן, פלפל ושומשום. אם יש זמן, כדאי לקרר את הבצק חצי שעה, כדי להקל על החיתוך.
-
05.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
06.
חותכים את משטחי הבצק לרצועות ברוחב 1/2 ס”מ.
-
07.
אופים 12-10 דקות או עד שזהוב, מקררים ומאחסנים בכלי אטום.
טיימר מופעל