מתכון מקלות לחם ופרמזן | השף הלבן

מקלות לחם ופרמזן

ארוכים, זהובים ופריכים. המקלות הפיקנטיים האלה פשוט ממכרים.

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלות לחם ופרמזן

המרכיבים ל 80 מקלות:

לבצק:
  • 350 גרם (2 כוסות + 3 כפות) קמח
  • 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 שקיות אבקת אפייה פחות 1/2 כפית
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 שן שום כתושה
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
לציפוי:
  • 1 חלמון ביצה טרוף
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • פלפל שחור גרוס גס
  • זרעי שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

     מכינים את הבצק: שמים יחד את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו גיטרה, עד שמתקבל גוש בצק אחיד.

  • 02.

     חוצים את הבצק לשני כדורים שווים. עוטפים בניילון ומניחים למחצית השעה.

  • 03.

     מקמחים מעט נייר אפייה ומרדדים עליו את כדורי הבצק למלבנים בעובי 3 מ”מ.

  • 04.

     מעצבים ואופים: מערבבים חלמון עם מים ומלח ומורחים כל מלבן בצק. מפזרים פרמזן, פלפל ושומשום. אם יש זמן, כדאי לקרר את הבצק חצי שעה, כדי להקל על החיתוך.

  • 05.

     מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 06.

     חותכים את משטחי הבצק לרצועות ברוחב 1/2 ס”מ.

  • 07.

     אופים 12-10 דקות או עד שזהוב, מקררים ומאחסנים בכלי אטום.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(221)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.