קרקרים גבינה לבנה עם זיתים – קלים ופריכים | השף הלבן

קרקרים גבינה לבנה עם זיתים של תנובה

קרקרים פריכים וטעימים עם גבינה לבנה וזיתים של תנובה, מושלמים לנשנוש בין הארוחות, לצד גבינות או עם מטבלים אהובים. הבצק העשיר בחמאה וגבינה מעניק לקרקרים מרקם פריך וטעם עדין. אפשר להעשיר את הבצק עם עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם. מתכון מהיר, קליל ומושלם לכל הזדמנות.

קרקרים גבינה לבנה עם זיתים של תנובה מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרקרים גבינה לבנה עם זיתים של תנובה
צילום: רון יוחננוב

המרכיבים ל50 קרקרים:

מרכיבים:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה עם זיתים של תנובה
  • 200 גרם חמאה של תנובה
  • 2 כוסות קמח לבן או כוסמין
  • 1 כף מלח מתובל לסירים של רון יוחננוב
  • 1 ביצה
  • כוס פתיתי עמק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את כל המרכיבים בקערת קוצץ חשמלי או מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

  • 02.

    מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעובי של כ-1/2 ס"מ.

  • 03.

    חותכים את הבצק לקוביות בעזרת גלגלת פיצה או סכין.

  • 04.

    בעזרת מזלג, מחוררים כל קרקר מספר פעמים.

  • 05.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס (חום תחתון או טורבו) במשך כ-25 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מגישים לצד מטבלים אהובים, גבינות, סלט או כל תוספת אחרת.

  • 07.

    הערות ושדרוגים:

  • 08.

    ניתן לשמור את הקרקרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

  • 09.

    ניתן להקפיא את הקרקרים האפויים עד חודש.

  • 10.

    ניתן להכין כמות כפולה של בצק ולהקפיא חצי ממנו לשימוש עתידי.

הידעת?

ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול קצוצים כמו עירית, שמיר, בזיליקום או אורגנו.
ניתן להשתמש בקמחים שונים כמו קמח מלא, קמח שיפון או קמח כוסמין מלא.
ניתן להחליף את החמאה במחמאה או בשמן זית, אך יש לקחת בחשבון שזה ישפיע על הטעם והמרקם של הקרקרים.

הכנת? כאן מדרגים
(4)