מאפה מנגולד עם גבינה כחולה
קיש טעים ויפהפה מבצק פילו ומילוי עשיר של מנגולד וגבינות, בתוספת גבינה כחולה של COLLECTION
המרכיבים ל8 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום כתושות
- 2 חבילות מנגולד (בערך 12-14 עלים)
- 2 ביצים
- 1 מיכל קוטג'/גבינה לבנה של תנובה
- 100 גרם פרמזן מגורר/פתיתי פרמזן "השף הלבן"/פתיתי גאודה "עמק"
- רבע כוס קמח רגיל או חומוס/עדשים
- 30 גרם גבינה כחולה של COLLECTION
- 1 חבילת עלי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן
- ½ כוס שמן זית להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים היטב תבנית בקוטר 24.
-
02.
שוטפים היטב את המנגולד, מפרידים בין הגזעים לחלק הירוק, קוצצים כל אחד מהם בנפרד.
-
03.
בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים כרבע שעה את הבצל עד שהוא מזהיב ומעט משחים.
-
04.
מוסיפים מלח, פלפל ושום ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד (הגזעים) ומטגנים 5-10 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים הקצוצים ומטגנים דקה נוספת, מערבבים ומכבים את האש. מצננים.
-
06.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, גבינות וקמח.
-
07.
מוסיפים את תערובת המנגולד שמעט הצטננה, אם יש בה נוזלים מסננים אותם החוצה.
-
08.
הרכבה:
-
09.
פורסים 2 עלי פילו על התבנית, נותנים לקצוות לבלוט החוצה, ומברישים אותם בשמן זית.
-
10.
פורסים עוד 2 עלים לכיוון ההפוך (כמו איקס), מברישים בשמן ושוב עוד 2 עלים ושמן.
-
11.
מעבירים את תערובת המנגולד והגבינות לתבנית עם הפילו.
-
12.
מקפלים את עלי הפילו הבולטים על התערובת.
-
13.
גוזרים עוד 2 עלי פילו בצורת עיגול בדיוק בגודל התבנית ומניחים על התבנית, ומשמנים כל שכבה.
-
14.
בעזרת סכין חדה חותכים את המאפה לריבועים.
-
15.
אופים 40-50 דקות או עד שהמאפה שחום וריחני.
טיימר מופעל
-
16.
מגישים חם.