מאפה שמרים עלים במלית תרד וגבינות לחג השבועות | השף הלבן

מאפה שמרים עלים במלית תרד וגבינות

כל חג שבועות צריך מאפה בצק שמרים חגיגי במילוי גבינות. את המתכון הבא למאפה שמרים עלים במילוי תרד וגבינות אתם חייבים להכין לחג הקרוב!

מאת: שרית נובק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה שמרים עלים במלית תרד וגבינות
צילום: שרית נובק עיצוב: שרית נובק

המרכיבים ל גאלט אחד:

  • 1 חבילת בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 200 גרם מדליוני תרד "סנפרוסט"
  • 180 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 100 גרם בולגרית "פיראוס"
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ביצה
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל
ציפוי:
  • חלמון מדולל בכפית מים
  • כף שומשום
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

  • 02.

    מוסיפים את התרד והשום, מבשלים יחד עד שהתרד מתרכך ומפסיק להגיר נוזלים. מתבלים במלח ופלפל, מורידים מהאש ומצננים.

  • 03.

    מוסיפים את הגבינות ואת הביצה ומערבבים.

  • 04.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 05.

    פותחים את הבצק וחותכים ממנו ריבוע. מרדדים אותו מעט במערוך וקורצים עיגול בקוטר 24 ס"מ.

  • 06.

    מסדרים את תערובת התרד בצורת טבעת על הבצק, במרחק 5 ס"מ מהקצוות. חותכים את אמצע הבצק ב-8 חריצים, ליצירת משולשים שפונים כלפי פנים.

  • 07.

    מקפלים את קצוות הבצק מעל המילוי.

  • 08.

    מקפלים את המשולשים מהאמצע מעל עטיפת הבצק ומהדקים, ליצירת הדוגמה שנראית בתמונה.

  • 09.

    מברישים את הבצק בחלמון מדולל, מפזרים מעל שומשום, מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות עד שהבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מגישים לצד סלט טרי.

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(33)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.