מאפה פילו עם מסקרפונה, תפוחים ודבש | השף הלבן

מאפה פילו עם מסקרפונה, תפוחים ודבש

בהשראת המטבח היווני, מאפה מתוק שמכינים מעלי פילו בשיטת הכנה קצת אחרת, עם שילוב מנצח של מסקרפונה, תפוחים ודבש

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו עם מסקרפונה, תפוחים ודבש
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 15:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות, מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
  • 1/3 כוס צימוקים
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/3 כוס שמן זית עדין
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1 כוס חלב תנובה (או 1/2 כוס מיץ תפוזים ו 1/2 כוס חלב)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
לתפוחים:
  • 3 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית קינמון
לסירופ:
  • 1/3 כוס דבש
  • 3/4 1 כוסות מים רותחים
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות. מכווצ'צ'ים כל עלה פילו לעלה מקומט בגודל תפוז ומניחים בצפיפות בתבנית. מערבבים תפוחים, מיץ לימון, דבש קינמון ומניחים בצד.

  • 02.

    שמים במעבד מזון ביצים, סוכר, דבש,שמן, גרידת לימון, וניל, מסקרפונה, אבקת אפיה ומלח ומעבדים לבלילה אחידה.

  • 03.

    מפזרים צימוקים בין עלי הפילו. משאירים חופן קוביות תפוחים לפיזור על פני העוגה ואת היתר מפזרים בתבנית בין דפי הפילו המקומטים.  יוצקים את הבלילה לתבנית על הפילו התפוחים והצימוקים. מפזרים את התפוחים הנותרים ואופים כ 45 דקות עד שהמאפה יציב וקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים לחים. מצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 04.

    מנקבים את פני העוגה בקיסם, טורפים דבש ומים רותחים ויוצקים על העוגה בשתיים שלוש פעמים - בכל פעם שחלק נספג יוצקים עוד מהסירופ (אם נשארים על העוגה נוזלים שלא לגמרי נספגו משאירים אותם - הם יספגו בהמשך).

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.