לחמניות חמד ועגבניות
מגש הלחמניות הכי חמוד שיש: לחמניות מגולגלות במילוי גבינת חמד וממרח עגבניות. את הבצק מכינים עם גבינה לבנה שמוסיפה רכות ואווריריות
המרכיבים ל18-16 לחמניות:
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
- 1/2 1 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב פושר וחמים מעט
- 1 ביצה
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס (100 גרם) עגבניות מיובשות
- 2 שיני שום
- 3 כפות עשבי תיבול (כמו: תימין / אורגנו / כוסברה / פטרוזיליה / בצל ירוק)
- 1/2 חבילה (110 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד "פיראוס"
- 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- ביצה טרופה
- שומשום או קצח
- מלח גס
- לקימוח משטח העבודה: 1 כוס קמח
הוראות הכנה:
-
01.
המילוי: שמים את העגבניות המיובשות, השום ועשבי התיבול במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת ממרח קצוץ. מוסיפים את גבינת הנפוליאון וגבינת החמד וטוחנים שוב במעבד מזון לקבלת ממרח. מעבירים לקערה, מוסיפים פתיתי מוצרלה ומערבבים.
-
02.
הבצק: שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מערבל ומערבבים ידנית בעזרת וו הלישה. יוצרים גומה בעזרת כף, מניחים בה את יתר מרכיבי הבצק, מרכיבים את וו הלישה ומערבלים כ-6 דקות, עד לקבלת בצק דביק ומעט נוזלי.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומניחם במקום חמים כ 45 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
העיצוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח בכוס קמח ולשים ידנית כדקה. מחלקים את הבצק לכ-20-25 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מורחים כף מילוי ומגלגלים לצורת רוגלך.
-
05.
מניחים את הלחמניות בתבנית כשהתפר כלפי מטה במרווח של 1 ס"מ זה מזה. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, בוזקים שומשום או קצח ומעט מלח גס. מניחים ל-25 דקות התפחה.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות עד להזהבה. את הלחמניות אפשר להקפיא בכלי אטום, להפשיר ולחמם לפני ההגשה.
טיימר מופעל