לחמניות ממולאות ביצה קשה וגבינות - מתכון קל להכנה | השף הלבן

לחמניות ארוחת ערב ממולאות ביצה קשה וגבינות

לחמניות ארוחת ערב מדליקות שילדים אוהבים עם פטנט – הביצה הקשה והגבינות האהובות כבר בפנים עוד משלב האפייה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות ממולאות ביצה קשה וגבינות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12:

להכנת הלחמניות:
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 3/4 2 כוסות קמח
  • 1 כפית גדושה שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 כוס יוגורט תנובה 3%
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
למילוי:
  • 6 ביצים קשות חצויות
  • 1 כוס גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • 1 כוס פתיתי עמק או פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • להברשה: ביצה טרופה
  • לזרייה: שומשום שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים ערבול ראשונה ואיטית בקערת מערבל בעזרת וו הלישה קמחים, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, מים, יוגורט, מלח ושמן. לאחר מכן, מפעילים את המערבל כ-5 דקות עד שהבצק גמיש וחלק. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מחלקים את הבצק ל-12 כדורים.

  • 03.

    על משטח מקומח קלות ובידיים מקומחות קלות משטחים כל כדור לעובי 1 ס"מ.

  • 04.

    מניחים במרכז כל עיגול חצי ביצה, כף גבינ"צ וכף בולגרית.

  • 05.

    אוספים את השוליים מעל המילוי ומהדקים.

  • 06.

    הופכים ומכדררים מעט לסגירה טובה של השוליים ולצורת כדור ומניחים בתבנית.

  • 07.

    חוזרים על הפעולות עם שאר הכדורים. מניחים את הכדורים הממולאים במרחק 4 ס"מ זה מזה.8 . מניחים את התבנית ליד התנור המתחמם ל-180 מעלות, כ-20-30 דקות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ובוזקים שומשום.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    אופים כ 25 דקות עד שהלחמניות שחומות היטב. ממתינים 15 דקות לפני שמגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)