לחמניות ארוחת ערב ממולאות ביצה קשה וגבינות

לחמניות ארוחת ערב מדליקות שילדים אוהבים עם פטנט – הביצה הקשה והגבינות האהובות כבר בפנים עוד משלב האפייה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות ממולאות ביצה קשה וגבינות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

להכנת הלחמניות:
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 3/4 2 כוסות קמח
  • 1 כפית גדושה שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 כוס יוגורט תנובה 3%
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
למילוי:
  • 6 ביצים קשות חצויות
  • 1 כוס גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • 1 כוס פתיתי עמק או פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • להברשה: ביצה טרופה
  • לזרייה: שומשום שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים ערבול ראשונה ואיטית בקערת מערבל בעזרת וו הלישה קמחים, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, מים, יוגורט, מלח ושמן. לאחר מכן, מפעילים את המערבל כ-5 דקות עד שהבצק גמיש וחלק. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 02.

    מחלקים את הבצק ל-12 כדורים.

  • 03.

    על משטח מקומח קלות ובידיים מקומחות קלות משטחים כל כדור לעובי 1 ס"מ.

  • 04.

    מניחים במרכז כל עיגול חצי ביצה, כף גבינ"צ וכף בולגרית.

  • 05.

    אוספים את השוליים מעל המילוי ומהדקים.

  • 06.

    הופכים ומכדררים מעט לסגירה טובה של השוליים ולצורת כדור ומניחים בתבנית.

  • 07.

    חוזרים על הפעולות עם שאר הכדורים. מניחים את הכדורים הממולאים במרחק 4 ס"מ זה מזה.8 . מניחים את התבנית ליד התנור המתחמם ל-180 מעלות, כ-20-30 דקות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ובוזקים שומשום.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 08.

    אופים כ 25 דקות עד שהלחמניות שחומות היטב. ממתינים 15 דקות לפני שמגישים.

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.