לחמניות ארוחת ערב ממולאות ביצה קשה וגבינות
לחמניות ארוחת ערב מדליקות שילדים אוהבים עם פטנט – הביצה הקשה והגבינות האהובות כבר בפנים עוד משלב האפייה
המרכיבים ל12:
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 3/4 2 כוסות קמח
- 1 כפית גדושה שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 ביצה
- 3/4 כוס מים
- 1/2 כוס יוגורט תנובה 3%
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 6 ביצים קשות חצויות
- 1 כוס גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת
- 1 כוס פתיתי עמק או פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- להברשה: ביצה טרופה
- לזרייה: שומשום שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים ערבול ראשונה ואיטית בקערת מערבל בעזרת וו הלישה קמחים, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, מים, יוגורט, מלח ושמן. לאחר מכן, מפעילים את המערבל כ-5 דקות עד שהבצק גמיש וחלק. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
02.
מחלקים את הבצק ל-12 כדורים.
-
03.
על משטח מקומח קלות ובידיים מקומחות קלות משטחים כל כדור לעובי 1 ס"מ.
-
04.
מניחים במרכז כל עיגול חצי ביצה, כף גבינ"צ וכף בולגרית.
-
05.
אוספים את השוליים מעל המילוי ומהדקים.
-
06.
הופכים ומכדררים מעט לסגירה טובה של השוליים ולצורת כדור ומניחים בתבנית.
-
07.
חוזרים על הפעולות עם שאר הכדורים. מניחים את הכדורים הממולאים במרחק 4 ס"מ זה מזה.8 . מניחים את התבנית ליד התנור המתחמם ל-180 מעלות, כ-20-30 דקות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ובוזקים שומשום.
טיימר מופעל
-
08.
אופים כ 25 דקות עד שהלחמניות שחומות היטב. ממתינים 15 דקות לפני שמגישים.
טיימר מופעל