לחם יוגורט מהיר
לחם מחבת שטוח וטעים במיוחד שנראה כמו פיתה רכה ללא הכיס. שילוב של הגוזלמה הטורקית עם המרווה מלחם הסודה האירי ועם פרמזן ושמן זית מהמטבח האיטלקי.
המרכיבים ל8:
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט תנובה 4.5%
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות עלי מרווה קצוצים (אפשר להחליף בריחן או בכף עלי רוזמרין קצוצים)
- ¼ כוס פתיתי פרמזן גבע השף הלבן / גבינת עמק מגוררת
- 3-2 כפות שמן זית משובח
הוראות הכנה:
-
01.
מרוקנים את גביע היוגורט
-
02.
לקערה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים מרווה קצוצה, פרמזן או גבינת עמק וכף שמן
-
03.
ומערבבים במזלג כדי להרטיב את כל החומרים היבשים.
-
04.
לשים לבצק רך וחלק בכפות ידיים
-
05.
משומנות במעט שמן זית.
-
06.
הופכים את הבצק על לוח חיתוך משומן
-
07.
ומחלקים אותו ל־8 חלקים שווים. צרים מכל חלק כדור.
-
08.
מחממים מחבת בינונית מעל להבה
-
09.
בינונית־גבוהה.
-
10.
משטחים כדור בצק לעיגול בקוטר 12 ס"מ על לוח החיתוך המשומן, מורחים
-
11.
מעט שמן זית על חלקו העליון של עיגול הבצק, מרימים והופכים לתוך המחבת החמה.
-
12.
"אופים" במשך כ־30 שניות עד שהבצק תופח וחלקו התחתון מתכסה בכתמים
-
13.
חומים־זהובים.
-
14.
הופכים ו"אופים" את הצד השני. מעבירים את הלחם לכלי.
-
15.
"אופים" את שאר עיגולי הבצק באותה דרך.
-
16.
מגישים חם לצד מבחר סלטים, גבינות שמנת וגבינות קשות.
-
17.
בתאבון!
הידעת?
לחם הוא אחד המאכלים הכי בסיסיים ונפוצים בדיאטה המערבית. למעשה, הוא כל כך חשוב בהיסטוריה הקולינרית של האנושות, עד כי הוא אחד הגורמים המרכזיים להפיכת בני אדם מציידים-לקטים לחקלאים יושבי-קבע. אולם, בשנים האחרונות התחיל טרנד הולך וגדל של אנשים שמסרבים לאכול גלוטן (חלק בגלל צליאק, והרוב בגלל בחירה אישית להימנע מגלוטן). אמנם אין תחליף מושלם ללחם, אך ככל שהזמן עובר עולים רעיונות חדשים לתחליפי לחם מקוריים, למשל לחם מיוגורט. מדובר בלחם מחבת שטוח וטעים במיוחד שנראה כמו פיתה רכה ללא הכיס. שילוב של הגוזלמה הטורקית עם המרווה מלחם הסודה האירי ועם פרמזן ושמן זית מהמטבח האיטלקי. שווה בדיקה.