חלת כדורים במילוי גבינות ושום - אפרת ליכטנשטט | השף הלבן

חלת הפתעות: חלת כדורים במילוי גבינות ושום

השנה משדרגים את שולחן החג עם חלת כדורים מרשימה שממולאת בהמון גבינות טובות! מתכון של אפרת ליכטנשטט מתוך חוברת שבועות שלא כדאי לוותר עליו

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ (סטילס) עיצוב: נורית קריב (סטילס)

המרכיבים לחלה אחת:

לרכישה >>
לבצק:
  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח רגיל
  • 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1/4 כוס (50 גרם) כוס סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט BIO תנובה 3%
  • 1/2-1/4 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/2 1 כפיות מלח
למלית:
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3/4 שקית (150 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1/4 שקית (50 גרם) פתיתי גאודה "עמק"
  • 50 גרם גבינת קממבר COLLECTION חתוכה לקוביות
  • 50 גרם גבינת קשקבל COLLECTION או גבינת איבריקו COLLECTION חתוכה לקוביות
להברשה:
  • 1 ביצה טרופה
לזיגוג:
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת או 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס עלי רוזמרין טריים 
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן והיוגורט ולשים עד שהם נטמעים. מוסיפים 1/4 כוס מהמים ולשים עד שהבצק מתאחד לכדור. אם הוא לא מתאחד מוסיפים את יתרת המים, בהדרגה, עד שהבצק מתאחד לכדור.

  • 02.

    מוסיפים את המלח ולשים כ-9 דקות לבצק גמיש וחלק. אם הבצק לח מדי מוסיפים כף קמח. אם הוא פירורי ולא מתאחד – מוסיפים עוד קצת מים.

    טיימר מופעל
    00:09:00
  • 03.

    מוציאים את הבצק מקערת המערבל, לשים קצרות בידיים ואוספים לכדור רך. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 04.

    המלית: מערבבים בקערית קטנה את שמן הזית עם השום הכתוש.

  • 05.

    מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. יוצרים מחלק אחד כדורים גדולים (כ-50 גרם לכדור), מהחלק השני כדורים בינוניים (כ-30 גרם) ומהחלק השלישי כדורים קטנים (15-20 גרם).

  • 06.

    לוקחים כדור אחד ומשטחים אותו עם כף היד. מורחים עליו 1/2 כפית מתערובת השמן והשום וכפית או קובייה מהגבינות (בכל כדור גבינה מסוג אחר), וסוגרים בחזרה לכדור. מכינים כך את כל הכדורים ומסדרים על נייר האפייה, במרווחים של כ-1/2 ס"מ אחד מהשני. מכסים במגבת ומניחים להתפחה 20-40 דקות, עד שהכדורים תופחים יפה לחלה גדולה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מחממים את התנור ל-190 מעלות. מברישים את החלה בביצה הטרופה.

  • 08.

    אופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    בינתיים, מכינים את הזיגוג: שמים בקערית קטנה את החמאה או שמן הזית והשום ומערבבים.

  • 10.

    מוציאים את החלה החמה מהתנור ומייד מורחים עליה עם מברשת את הזיגוג בנדיבות.

  • 11.

    מפזרים עלי רוזמרין טריים. מגישים.

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(34)