חלה בסגנון "תלושותי" במילוי גבינות ותרד
חלה כזאת עדיין לא ראיתם! מתכון של רחלי קרוט לחלת תלישה עם מילוי שווה במיוחד של גבינות ותרד שפשוט אי אפשר שלא לאהוב

המרכיבים ל 2 חלות:
- 500 גרם קמח לבן
- 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר לבן או מייפל או דבש
- 1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) מים
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 שקית מדליוני תרד קפואים "סנפרוסט" - מופשרים על פי הוראות היצרן
- 1 חבילה (250 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס"
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- 70 גרם גבינת רוקפור "COLLECTION"
- ¾ שקית (150 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1 ביצה L – להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים במשך 2 דקות על מהירות
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות על מהירות 2 עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך 40 דקות. בינתיים סוחטים היטב את התרד מכל הנוזלים, אחרי הפשרה, ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את כל הגבינות ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת דביקה וטעימה. חוצים את הבצק לחצי ומרדדים כל חלק, על שיש מקומח, לריבוע או מלבן בעובי קצת פחות מס"מ. מורחים בעדינות מחצית מהמילוי על כל ריבוע בצק כך שהמילוי יגיע לכל מקום ובנדיבות. חותכים את הבצק לפסים ברוחב 8 ס"מ בערך. חשוב שהפסים יצאו פחות או יותר באותו רוחב. מרימים פס בצק עם מילוי ומניחים על פס בצק אחר וכך בונים שכבות של פסי בצק עם מילוי מכל ריבוע בצק. את פס הבצק הגבוה שנוצר חותכים לריבועים ומניחים בתבנית משומנת היטב כשהחיתוך כלפי מעלה. חוזרים על הפעולה גם עם ריבוע הבצק השני כך שיווצרו לכם 2 מאפים. מכסים ומתפיחים במשך 40 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים במשך 30 דקות או עד שהמאפים זהובים. מומלץ ב-5 דקות האחרונות להעביר את התנור למצב אפייה תחתונה כדי שגם החלק התחתון יאפה כמו שצריך.מגישים חם לצד מטבל גבינת שמנת או ציזיקי.בתאבון!
טיימר מופעל