טארט טאטן פרווה עם בצלי שאלוט
טארט טאטן חלומי לערב החג שיתפוס את כל ההצגה בשולחן. בצק עדין, בצלי שאלוט מקורמלים וניחוחות חגיגיים – מנה מלוחה־מתוקה שמרשימה כל אורח

המרכיבים ל 8 מנות:
- חבילת בצק פילאס תורכי "מעדנות" או בצק עלים מרודד "מעדנות"
- 1 ק”ג בצלי שאלוט – קלופים, שלמים (ואת הגדולים חותכים לחצי לאורך)
- 3 כפות חומץ בלסמי איכותי
- 2 כפות דבש (או סילאן לטבעוני)
- 2–3 כפות סויה למליחות
- 3–4 כפות שמן זית
- 1 כפית גדושה Herbes de Provence
- חופן עלי בזיליקום טריים להגשה
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
בישול הבצלים:
-
02.
מחממים שמן זית במחבת רחבה.
-
03.
מוסיפים את הבצלים (שלמים או חצאים, תלוי בגודל).
-
04.
מטגנים קלות מכל הצדדים עד הזהבה עדינה.
-
05.
מוסיפים חומץ בלסמי, סויה, דבש ותערובת Herbes de Provence.
-
06.
מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים בעדינות כ־20 דקות, עד שהבצלים רכים, מבריקים ומצופים ברוטב סמיך – לא שרופים.
טיימר מופעל
-
07.
סידור בתבנית:
-
08.
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
-
09.
מסדרים את הבצלים בצפיפות כך שיכסו את כל התחתית.
-
10.
יוצקים מעליהם את הרוטב שנשאר במחבת.
-
11.
הבצק:
-
12.
מכסים את הבצלים בבצק עלים/פילאס פרווה, ודוחפים את השוליים פנימה.
-
13.
מנקבים קלות את הבצק עם מזלג.
-
14.
אפייה:
-
15.
אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות כ־30 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך.
טיימר מופעל
-
16.
הגשה:
-
17.
מצננים 5 דקות והופכים בזהירות על צלחת הגשה – הבצלים יהיו כלפי מעלה.
טיימר מופעל
-
18.
מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים לפני ההגשה.