טארט טאטן פרווה עם בצלי שאלוט

טארט טאטן חלומי לערב החג שיתפוס את כל ההצגה בשולחן. בצק עדין, בצלי שאלוט מקורמלים וניחוחות חגיגיים – מנה מלוחה־מתוקה שמרשימה כל אורח

מאת: דניאל ואיתם
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט טאטן

המרכיבים ל 8 מנות:

מרכיבים:
  • חבילת בצק פילאס תורכי "מעדנות" או בצק עלים מרודד "מעדנות"
  • 1 ק”ג בצלי שאלוט – קלופים, שלמים (ואת הגדולים חותכים לחצי לאורך)
  • 3 כפות חומץ בלסמי איכותי
  • 2 כפות דבש (או סילאן לטבעוני)
  • 2–3 כפות סויה למליחות
  • 3–4 כפות שמן זית
  • 1 כפית גדושה Herbes de Provence
  • חופן עלי בזיליקום טריים להגשה
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בישול הבצלים:

  • 02.

    מחממים שמן זית במחבת רחבה.

  • 03.

    מוסיפים את הבצלים (שלמים או חצאים, תלוי בגודל).

  • 04.

    מטגנים קלות מכל הצדדים עד הזהבה עדינה.

  • 05.

    מוסיפים חומץ בלסמי, סויה, דבש ותערובת Herbes de Provence.

  • 06.

    מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים בעדינות כ־20 דקות, עד שהבצלים רכים, מבריקים ומצופים ברוטב סמיך – לא שרופים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 07.

    סידור בתבנית:

  • 08.

    מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.

  • 09.

    מסדרים את הבצלים בצפיפות כך שיכסו את כל התחתית.

  • 10.

    יוצקים מעליהם את הרוטב שנשאר במחבת.

  • 11.

    הבצק:

  • 12.

    מכסים את הבצלים בבצק עלים/פילאס פרווה, ודוחפים את השוליים פנימה.

  • 13.

    מנקבים קלות את הבצק עם מזלג.

  • 14.

    אפייה:

  • 15.

    אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות כ־30 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 16.

    הגשה:

  • 17.

    מצננים 5 דקות והופכים בזהירות על צלחת הגשה – הבצלים יהיו כלפי מעלה.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 18.

    מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.