מתכון נפוליאון של קרם ברולה | השף הלבן

נפוליאון של קרם ברולה

למנה אחרונה אלגנטית במיוחד.
מכינים את הקרם ברולה יום לפני ההגשה.

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
נפוליאון של קרם ברולה

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק (באורך 35 ס"מ לפחות):

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 1 שקית (200 גרם) אבקת סוכר
החומרים לקרם ברולה:
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס חלב
  • 7 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני מביאים לרתיחה את השמנת והחלב. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים לפחות 10 דקות במקרר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני - גבוה (190 מעלות).

  • 03.

    מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר כדקה, עד שמתקבל קרם בהיר. מוסיפים את תערובת החלב והשמנת, ואת תמצית הווניל ומערבבים היטב.

  • 04.

    מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת אל התבנית. ממלאים תבנית גדולה יותר בכוס וחצי מים ומניחים עליה את התבנית עם הבלילה.

  • 05.

    אופים 50 דקות. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לפחות ל- 6 שעות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 06.

    מחממים את התנור לחום גבוה (210 צ). זורים מעט אבקת סוכר על משטח עבודה, ופורשים עליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל- 2, זורים מעל כל מלבן בצק מחצית מכמות אבקת הסוכר, ומרדדים מעט כדי שאבקת הסוכר לא תתפזר. מגלגלים את הבצק ל- 2 רולדות מהצד הצר יותר של המלבן.

  • 07.

    מחלקים כל רולדה ל-12 פרוסות. זורים אבקת סוכר על משטח עבודה, מרדדים כל פרוסה לאליפסה דקה בעובי של כ- 2 מ"מ.

  • 08.

    מניחים את הפרוסות המרודדות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מניחים מעל נייר אפייה ועליו תבנית נוספת. אופים כ- 8 דקות, מורידים את התבנית העליונה וממשיכים לאפות 3 דקות נוספות, עד להזהבה. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 09.

    הרכבת המנה: מפרידים בעזרת סכין את קצוות הקרם מדפנות התבנית והופכים אותו על קרש חיתוך. מחלקים ל- 8 מלבנים. מניחים על צלחת הגשה פרוסת בצק, מעל מלבן קרם ברולה, מעל פרוסת בצק נוספת, מעל מלבן קרם נוסף ומסיימים בפרוסת בצק. מעטרים במעט אבקת סוכר ומגישים מיד. * למתכון פרווה ניתן להחליף את השמנת והחלב ב- 1/3 2 כוסות חלב סויה.

הכנת? כאן מדרגים
(116)