סמבוסק צאן וטפנד זיתים
טריו של גבינות פיראוס בתוספת יוגורט יוצרים קווארטאט ערב לחייך בניחוחות יווניים
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 40 תבניות פאי אישי:
לבצק
- 2 כוסות קמח
- 300 מ"ל פיראוס יוגורט עיזים טבעי
- חצי כפית מלח
- כפית שמרים
- כפית אבקת אפייה
למילוי
- 200 גרם פיראוס צפתית עיזים
- 200 גרם פיראוס פטה עיזים
- 100 גרם גבינת נפוליאון טבעי
- 3 כפות טפנד זיתים(למי שאין,אז אפשר לקצוץ איזה זיתים שאוהבים,כתחליף)
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק:ללוש את כל החומרים,עד לקבלת בצק רך וגמיש.לתת לבצק לנוח כחצי שעה.
-
02.
המילוי:מפוררים את הצפתית והפטה,ומערבבים אותם עם גבינת השמנת והטפנד זיתים,עד לקבלת עיסה אחידה.
-
03.
מרדדים את הבצק,קורצים עיגולים,שמים קצת מהמילוי במרכז,וסוגרים לצורה של חצי ירח.י
-
04.
להדק חזק את הקצוות,שהמילוי לא יברח באפייה.
-
05.
למרוח בביצה טרופה,ולאפות בטורבו 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד שמזהיב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים