מתכון ברבוניות ים תיכוניות | השף הלבן

ברבוניות ים תיכוניות

הדגים האהובים והמוכרים בהכנה ביתית

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ברבוניות ים תיכוניות

המרכיבים למנות 4:

  • 12 דגי ברבוניה נקיים (להשיג ברשתות השיווק)
  • שמן זית
  • מלח גס
  • מיץ מלימון שלם
  • מלח
  • 6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 2 כפות פלפל צהוב קצוץ דק
  • 1 כף פלפל ירוק קצוץ דק
  • 1/3 כוס עלי מרווה קצוצים
  • פלפל שאטה מיובש טחון
  • כפית שום כתוש
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את גריל התנור

  • 02.

    על תבנית מניחים נייר אפיה ומסדרים מעליו את הברבוניות.

  • 03.

    מורחים מעל הדגים שמן זית, בוזקים מעט מלח גס וצולים במרכז התנור כ-2 דקות, הופכים לדקה נוספת ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    בקערית מערבבים את הלימון, השרי, מעט פלפל שאטה טחון, הפלפלים הקצוצים, שום, קורט מלח, חצי קורט פלפל לבן, עלי המרווה וחצי כוס שמן זית.

  • 05.

    בכלי שטוח יוצקים חצי מהמשרה, מוסיפים את הדגים ומעליהם שוב יוצקים מהמשרה.

  • 06.

    מערבבים קלות כך שהדגים יתכסו במשרה ומעבירים למקרר לשעה.

  • 07.

    מחזירים את הברבוניות אל התבנית עם נייר אפיה חדש וצולים מתחת לגריל.

  • 08.

    מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(95)