לחם בננות
עוגת בננות בתוספת אגוזים ובניחוח וניל, תוספת נהדרת לשתייה חמה וככלל מנה מתאימה לאירוח חגיגי
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 פרוסות/תבנית מוארכת 23/13 ס"מ:
- 125 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס בננות בשלות מרוסקות למחית (כ-3 בננות)
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
-
02.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, במהירות בינונית-נמוכה, ומקציפים היטב עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
-
03.
מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת הסודה והמלח, מוסיפים תערובת זו במהירות איטית אל תערובת החמאה, ומערבלים לתערובת אחידה.
-
04.
מקפלים פנימה בעזרת מרית את מחית הבננות, הוניל והאגוזים.
-
05.
יוצקים את התערובת אל התבנית ואופים 70-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הכיכר יוצא נקי.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים 10 דקות בתבנית, הופכים ומסירים את התבנית. ממשיכים לצנן על רשת.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים