מתכון לחם בננות | השף הלבן

לחם בננות

עוגת בננות בתוספת אגוזים ובניחוח וניל, תוספת נהדרת לשתייה חמה וככלל מנה מתאימה לאירוח חגיגי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחם בננות

המרכיבים ל10 פרוסות/תבנית מוארכת 23/13 ס"מ:

  • 125 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס בננות בשלות מרוסקות למחית (כ-3 בננות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

  • 02.

    בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, במהירות בינונית-נמוכה, ומקציפים היטב עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.

  • 03.

    מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת הסודה והמלח, מוסיפים תערובת זו במהירות איטית אל תערובת החמאה, ומערבלים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מקפלים פנימה בעזרת מרית את מחית הבננות, הוניל והאגוזים.

  • 05.

    יוצקים את התערובת אל התבנית ואופים 70-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הכיכר יוצא נקי.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 06.

    מצננים 10 דקות בתבנית, הופכים ומסירים את התבנית. ממשיכים לצנן על רשת.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(248)