המרכיבים למנות 8:
- 200 גרם קמח
- 100 גרם חמאה קרה מאוד
- 1-2 כפות מים קרים
- 3 חבילות (1 ק"ג) תרד שטוף היטב
- 3 ביצים
- 1 מיכל שמנת לקצפת 38%
- פלפל
- אגוז מוסקט
- 1/2 חבילה (250 גרם) גבינה לאפיה 5%
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מעבדים את הקמח והחמאה במעבד מזון עד קבלת תערובת פרורית.
-
02.
המוסיפים את הביצה ומערבדים שוב (2-3 סיבובים).
-
03.
מוסיפים מלח ומים, ומעבדים רק עד שהבצק נאסף לכדור.
-
04.
עוטפים את הבצק בשקית, משטחים אותו ומקרררים למשך שעתיים עד 24 שעות.
-
05.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
06.
משמנים תבנית פאי מתפרקת בחמאה.
-
07.
מרדדים את הבצק, מלפפים אותו על גבי המערוך ופורסים אותו על התבנית. מרפדים את התבנית בבצק, תוך הקפדה על הפינות - חותכים שוליים מיותרים. דוקרים את הבצק עם מזלג ארבע פעמים ומכניסים למקפיא למשך עשר דקות.
-
08.
חולטים התרד במים רותחים למשך דקה אחת, עד שהוא הופך כהה. שוטפים במים קרים, מסננים, קוצצים גס וסוחטים שוב את עודפי המים בעזרת הידיים.
-
09.
מערבבים את שתי הביצים עם השמנת, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
-
10.
מניחים את התרד החלוט על הבצק, מעליו יוצקים את מלית השמנת לבסוף מפוררים מעל גושים גדולים מהגבינה.
-
11.
אופים בתנור, שחומם מראש, למשך כ-40 דקות.
טיימר מופעל