מתכון ירקות צלויים במרינדה | השף הלבן

ירקות צלויים במרינדה

הגריל חם? מצויין: הכינו בזריזות את המרינדה, תבלו את הירקות והניחו על האש

מאת: אבשלום די-נור
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ירקות צלויים במרינדה

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1 חציל קטן פרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
  • 2 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות עבות
  • 3 קישואים שטופים ופרוסים לאורכם
  • 6 פטריות גדולות ללא הגבעולים
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 60 מ"ל מיץ לימון
  • 10 גרם עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
  • 2 שיני שום קלופות וכתושות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את כל הירקות בתוך קערה.

  • 02.

    בקערה נפרדת, מערבבים היטב למשרה את השמן, הלימון, השום והבזיליקום.

  • 03.

    שופכים את המשרה על הירקות ומכניסים למקרר למשך שעה אחת לפחות.

  • 04.

    מחממים את הגריל (מחוץ לבית) לחום גבוה.

  • 05.

    מניחים את הירקות שהושרו על הגריל, מעל מקור החום.

  • 06.

    צולים את הירקות כ 2-3 דקות מכל צד, תוך הברשה מתמידה בנוזלי המשרה, ומגישים.  

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(53)