עוגת מוס גבינה בציפוי מנגו חמוץ - מתוק | השף הלבן

מתכון לעוגת מוס גבינה בציפוי מנגו

עוגת גבינה אוורירית בציפוי מנגו חמוץ-מתוק, מנה אחרונה נהדרת לארוחת חג שבועות ולאירוח חגיגי ככלל

מאת: נירית הדר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת מוס גבינה בציפוי מנגו

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:

לתחתית:
  • 120 גרם חמאה בטמפ' חדר (רכה)
  • שלושה חלמונים (את החלבון לשמור להמשך)
  • כוס קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
למוס:
  • חצי קילו גבינה לבנה השף הלבן
  • כף תמצית וניל משובחת
  • שני מיכלי שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
  • 5 חלבוני ביצים
  • שתי כוסות סוכר
  • שקית ג'לטין (14 גרם) מושרה בחצי כוס מים
לציפוי:
  • 3/4 קופסא (200 גרם) של מחית מנגו קפוא, להפשיר מראש
  • 1/3 כוס מים לדילול מקפא המנגו
  • חצי שקית ג'לטין (7 גרם) מושרה בצלוחית עם 1/4 כוס מים קרים
  • כף קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה:

  • 02.

    לתחתית: מערבבים במיקסר חמאה ואבקת סוכר לקרם מוסיפים חלמונים, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. את הבצק הדביק שנוצר עוטפיםבניילון נצמד ולהכניס לפריזר לחצי שעה.

  • 03.

    לחמם תנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    לאחר שהבצק התקרר מרדדים בין שני ניירות פרגמנט מקומחים לעובי חצי סנטימטר לאפות כ-20דקות עד להשחמה.

  • 05.

    כשמוציאים את התחתיתמהתנור, מניחים את התבנית העגולה על הבצק ולוחציםעד שהתחתית שוקעת בבצק. מסלקיםאת עודפי הבצק האפוי מסביב לתבנית.

  • 06.

    כשהתחתית מתקררת, מעבירים אותהביחד עם התבנית לצלחת הגשה.

  • 07.

    הכנת המוס: מערבבים בקערה גדולה חצי קילו גבינה לבנהותמצית וניל משובחת.

  • 08.

    בקערה מנירוסטה שמים חלבון ושתי כוסות סוכר וטורפים עם מטרפה מעל אמבט מים רותחים עד שהסוכר נמס (באן מרי). חשוב מאוד שהמים לא יגעו בתחתית הקערה וכמו כן לערבב כל הזמן, על מנת שלא תתקבלחביתה.

  • 09.

    מסירים מהאש, מעבירים למיקסר עם מקצף. מקציפים למרנג יציב וקר.

  • 10.

    את מיכלי השמנת שופכים לקערה ומקציפים לקצפת רכה ויציבה.

  • 11.

    מערבבים את המרנג שנוצר עם תערובת הגבינה ולאחר מכן מוסיפים את השמנת המוקצפת יוצרים תערובת אחידה.

  • 12.

    מכניסים את הג'לטין שספח בינתיים את המים למיקרו למספר שניות, רק עד שיהפוך לנוזלי.

  • 13.

    מערבבים את הג'לטין הנוזלי עם תערובת הגבינות ויוצקים על התחתית האפויה.

  • 14.

    יש להשאיר כחצי סנטימטר משפת התבנית לציפוי המנגו. להכניס לפריזר או למקרר עד שיתייצב.

  • 15.

    להכנת ציפוי מנגו: מערבבים היטב מנגו עם שליש כוס מים.

  • 16.

    את הג'לטין המושרה עם המים מחממים למספר שניות במקרוגל רק עד שיהפוך לנוזלי.

  • 17.

    מערבבים את מחית המנגו עם הג'לטין ויוצקים על העוגה.

  • 18.

    מכניסים לפריזר או למקרר עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים מהמקרר ומשחררים בעדינות את התבנית עם סכין דקה וחמה, מקשטים כיד הדמיון.

הכנת? כאן מדרגים
(356)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.