נשיקות מרנג בכחול לבן ליום העצמאות
נשיקות כחול לבן שיעשו שמח לאורחים הקטנים
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל200 מנות:
- 3 חלבונים
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל טהורה או שקית וניל
- צבע מאכל כחול
- 3 שקיות זילוף
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-120 מעלות.
-
02.
מקציפים חלבונים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן.מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל. מקציפים כ-8 עד 10 דקות במהירות גבוהה עד שהקצף יציב ומבריק.
טיימר מופעל
-
03.
לוקחים שליש מהקצף הלבן ומעבירים לשקית זילוף.
-
04.
טובלים קיסם עץ בצבע מאכל לקצף הנותר, מקפלים בעדינות עד שנוצר צבע תכלת בהיר, מעבירים חצי מהקצף לשקית זילוף.
-
05.
מוסיפים שוב צבע מאכל כחול לקצף הנותר (לגוון כהה יותר) מקפלים בעדינות ומעבירים לשקית זילוף.
-
06.
מזלפים נשיקות קטנות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.אופים שעתיים עד שהנשיקות נפרדות בקלות מהנייר.מכבים את התנור ומשאירים בתנור עד שמתקרר.שומרים בקופסא אטומה.
-
07.
להגשה:שמים נשיקות בשקית צלופן קשורה בדגל ישראל עם סרט כחול לבן, מנג'טים או כלי הגשה בכחול או לבן.
הכנת? כאן מדרגים