ספגטי ברוטב שמנת ופטריות
מתכון לרוטב פסטה קלאסי ואהוב שאף פעם לא נמאס לאכול! פטריות, שמנת וספגטי – ויש לכם מנת פסטה עשירה בטעם, מושלמת לארוחת ערב משפחתית.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4:
- 1 חבילת ספגטי ארוכים ודקים
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 שיני שום
- 1 בצל בינוני
- מלח (לפי הטעם)
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% / שמנת לבישול 10% השף הלבן
- סלסלת פטריות שמפניון טריות (ניתן להמיר בפטריות שמפניון מקופסת שימורים)
- רבע כפית אגוז מוסקט מגורד
- רבע כפית פלפל שחור טחון
- 200 גרם פתיתי עמק או פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: סיר בינוני
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני על אש קטנה-בינונית ממיסים את החמאה.
-
02.
חותכים דק לקוביות קטנות את השום והבצל.
-
03.
מוסיפים את הבצל והשום לסיר ומערבבים עד שהבצל נעשה שקוף.
-
04.
מוסיפים לסיר את הפטריות (במידה ומדובר בפטריות מקופסת שימורים יש לשטוף אותן לפני כן) ומערבבים עד לשינוי צבע הפטריות.
-
05.
מוסיפים לסיר את השמנת ומערבבים בעדינות.
-
06.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
-
07.
מרתיחים מים בסיר נפרד ומבשלים את הספגטי.
-
08.
מסיימים את הבישול של השמנת מבלי להביא אותה לרתיחה.
-
09.
כשהספגטי מוכן מסננים ממנו את מי הבישול ומעבירים אותו לכלי הגשה.
-
10.
יוצקים מעל הספגטי את הרוטב המוכן.
-
11.
מפזרים מעל פתיתי עמק או פתיתי פרמז'ן של השף הלבן ומגישים לצד סלט ירוק טרי.
-
12.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים