פסטה שמנת פטריות - מתכון מושלם, מהיר וקל להכנה | השף הלבן

ספגטי ברוטב שמנת ופטריות 

מתכון לרוטב פסטה קלאסי ואהוב שאף פעם לא נמאס לאכול! פטריות, שמנת וספגטי – ויש לכם מנת פסטה עשירה בטעם, מושלמת לארוחת ערב משפחתית.

מאת: ניב שני
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספגטי ברוטב שמנת ופטריות 

המרכיבים ל4:

  • 1 חבילת ספגטי ארוכים ודקים
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל בינוני
  • מלח (לפי הטעם)
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% / שמנת לבישול 10% השף הלבן
  • סלסלת פטריות שמפניון טריות (ניתן להמיר בפטריות שמפניון מקופסת שימורים)
  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורד
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • 200 גרם פתיתי עמק או פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: סיר בינוני

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני על אש קטנה-בינונית ממיסים את החמאה.

  • 02.

    חותכים דק לקוביות קטנות את השום והבצל.

  • 03.

    מוסיפים את הבצל והשום לסיר ומערבבים עד שהבצל נעשה שקוף.

  • 04.

    מוסיפים לסיר את הפטריות (במידה ומדובר בפטריות מקופסת שימורים יש לשטוף אותן לפני כן) ומערבבים עד לשינוי צבע הפטריות.

  • 05.

    מוסיפים לסיר את השמנת ומערבבים בעדינות.

  • 06.

    מוסיפים תבלינים לפי הטעם.

  • 07.

    מרתיחים מים בסיר נפרד ומבשלים את הספגטי.

  • 08.

    מסיימים את הבישול של השמנת מבלי להביא אותה לרתיחה. 

  • 09.

    כשהספגטי מוכן מסננים ממנו את מי הבישול ומעבירים אותו לכלי הגשה.

  • 10.

    יוצקים מעל הספגטי את הרוטב המוכן.

  • 11.

    מפזרים מעל פתיתי עמק או פתיתי פרמז'ן של השף הלבן ומגישים לצד סלט ירוק טרי.

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3265)