פסטה עם סלמון - מתכון מנצח וטעים להפליא | השף הלבן

פסטה בשמנת, סלמון ועשבי תיבול

מנת פסטה עשירה, משביעה, חגיגית וקלה להכנה. מנה נהדרת לארוחת ערב בחג שבועות או לכל ארוחת ערב חגיגית

מאת: רעות שריקי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה בשמנת, סלמון ועשבי תיבול

המרכיבים ל4 מנות:

  • 500 גרם פסטה פטוצ’יני (פסטה רחבה)
לרוטב:
  • 400 גרם פילה סלמון טרי ללא עור ועצמות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם סלמון מעושן פרוס וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 1 כף עלי טימין מופרדים מהגבעולים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
להגשה:
  • 1 כף עלי רוזמרין קצוצים
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות), שמים את הסלמון הטרי בתבנית, מורחים בשום כתוש, אופים כ-20 דקות, מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לרצועות קטנות או לקוביות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    ממיסים במחבת חמאה, מוסיפים את הסלמון האפוי ומאדים למשך 3 דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הסלמון המעושן, ענפי הרוזמרין והטימין, מתבלים במלח ובפלפל, מסירים מהאש ומניחים בצד לשעה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מחממים את הרוטב על אש נמוכה, מוציאים מהרוטב את ענפי הרוזמרין ומחלקים את הפסטה למנות. יוצקים מעל את הרוטב, זורים רוזמרין ובצק ירוק קצוצים ומגישים.

הידעת?

יש מעט מאוד מאכלים בעולם אהובים יותר מהפסטה האיטלקית המוכרת. היופי בפסטה היא שמדובר בעולם שלם עם אינספור רטבים, תוספות ומרקמים שונים. בתוך העולם המגוון הזה ישנן מנות שהפופולריות שלהן שנייה רק לטעם המפנק שלהן. אחת מאותן מנות היא פסטת שמנת. במיוחד בשביל החורף, הבאנו לכם מתכון מפנק ומנחם לרוטב פסטה קלאסי ואהוב שאף פעם לא נמאס לאכול! סלמון, שמנת וספגטי - ויש לכם מנת פסטה עשירה בטעם, מושלמת לארוחת ערב משפחתית.

הכנת? כאן מדרגים
(469)