קציצות ירקות עם טחינה
קציצות ירקות (כרובית, גזר, קישואים, בצל) רוטב טחינה סמיך, מנה פיקנטית, בריאה וקלה להכנה
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10-15 קציצות:
- 1/4 כרובית קטנה, מבושלת אל דנטה חתוכה לחתיכות קטנות
- גזר בינוני מגורר
- קישוא בינוני מגורר
- בצל קצוץ דק
- תפוח אדמה קטן/בטטה מגוררים דק (אופציונלי)
- 1-2 ביצים (תלוי בכמות הירקות)
- 1 כף גדושה של טחינה
- 3-4 כפות שיבולת שועל טחונה דק , לחילופין ניתן להשתמש בקמח מלא או רגיל
- מלח
- פלפל שחור לפי טעם
- קורט קינמון (אופציונלי)
- חצי כפית תבלין חוואייג' למרק
לציפוי:
- כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל המצרכים, מניחים בצד למשך חצי שעה.
-
02.
מגלגלים מהתערובת קציצות, טובלים כל קציצה בפירורי לחם וקמח.
-
03.
מטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן. הערה: במקום ביצים ניתן להגדיל את כמות הטחינה.
הכנת? כאן מדרגים