מתכון קציצות ירקות עם טחינה | השף הלבן

קציצות ירקות עם טחינה

קציצות ירקות (כרובית, גזר, קישואים, בצל) רוטב טחינה סמיך, מנה פיקנטית, בריאה וקלה להכנה

מאת: עידית אבנרי
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות ירקות עם טחינה

המרכיבים ל10-15 קציצות:

  • 1/4 כרובית קטנה, מבושלת אל דנטה חתוכה לחתיכות קטנות
  • גזר בינוני מגורר
  • קישוא בינוני מגורר
  • בצל קצוץ דק
  • תפוח אדמה קטן/בטטה מגוררים דק (אופציונלי)
  • 1-2 ביצים (תלוי בכמות הירקות)
  • 1 כף גדושה של טחינה
  • 3-4 כפות שיבולת שועל טחונה דק , לחילופין ניתן להשתמש בקמח מלא או רגיל
  • מלח
  • פלפל שחור לפי טעם
  • קורט קינמון (אופציונלי)
  • חצי כפית תבלין חוואייג' למרק
לציפוי:
  • כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המצרכים, מניחים בצד למשך חצי שעה.

  • 02.

    מגלגלים מהתערובת קציצות, טובלים כל קציצה בפירורי לחם וקמח.

  • 03.

    מטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן. הערה: במקום ביצים ניתן להגדיל את כמות הטחינה.

הכנת? כאן מדרגים
(212)