מתכון קינוח גרנולה, קרם יוגורט ופירות | השף הלבן

קינוח גרנולה, קרם יוגורט ופירות

קינוח אישי מלא בריאות ולא פחות מכך-טעם נפלא!

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח גרנולה, קרם יוגורט ופירות
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 4-5 מנות:

לגרנולה:
  • 125 גרם שיבולת שועל שלמה
  • 40 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 40 גרם אגוזי פקאן שלמים
  • 40 גרם אגוזי לוז שלמים
  • 20 גרם גרעיני דלעת
  • 20 גרם גרעיני חמניות
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 50 גרם דבש
  • קורט מלח
לקרם יוגורט קליל:
  • 200 מ"ל (1 מיכל) יוגורט 3% שומן "תנובה"
  • 200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1/2 כפית תמצית וניל
לסלט פירות:
  • 1/2 סלסלה תותים טריים, חתוכים לקוביות
  • 3-4 קיווי חתוכים לקוביות
  • 2 תפוזים חתוכים לקוביות
להגשה:
  • דבש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים יחד שיבולת שועל, שקדים, אגוזי פקאן, אגוזי לוז, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות וקוקוס לתערובת אחידה.

  • 03.

    במחבת קטנה מחממים יחד חמאה, דבש ומלח עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה.

  • 04.

    יוצקים את תערובת הדבש והחמאה על גבי תערובת האגוזים ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן עד שכל האגוזים והגרעינים מצופים בשכבה דקיקה של דבש.

  • 05.

    מעבירים את הגרנולה לתבנית התנור ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 06.

    אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהגרנולה מזהיבה. מדי כמה דקות מערבבים את הגרנולה בתנור. מצננים לחלוטין לפני ההרכבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    קרם יוגורט: בקערה בינונית מערבבים יחד יוגורט, שמנת חמוצה, סירופ מייפל ווניל לקרם אחיד.

  • 08.

    סלט פירות: מערבבים יחד את קוביות הפירות.

  • 09.

    הרכבת המנה: בתחתית כל כוס מניחים 2-3 כפות של סלט פירות.

  • 10.

    מעליו יוצקים בערך 2-3 כפות קרם יוגורט.

  • 11.

    מפזרים מעל גרנולה. מגישים עם מעט דבש.

הכנת? כאן מדרגים
(1212)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.