מתכון קינוח גרנולה, קרם יוגורט ופירות | השף הלבן

קינוח גרנולה, קרם יוגורט ופירות

קינוח אישי מלא בריאות ולא פחות מכך-טעם נפלא!

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח גרנולה, קרם יוגורט ופירות
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל4-5 מנות:

לגרנולה:
  • 125 גרם שיבולת שועל שלמה
  • 40 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 40 גרם אגוזי פקאן שלמים
  • 40 גרם אגוזי לוז שלמים
  • 20 גרם גרעיני דלעת
  • 20 גרם גרעיני חמניות
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 50 גרם דבש
  • קורט מלח
לקרם יוגורט קליל:
  • 200 מ"ל (1 מיכל) יוגורט 3% שומן "תנובה"
  • 200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1/2 כפית תמצית וניל
לסלט פירות:
  • 1/2 סלסלה תותים טריים, חתוכים לקוביות
  • 3-4 קיווי חתוכים לקוביות
  • 2 תפוזים חתוכים לקוביות
להגשה:
  • דבש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים יחד שיבולת שועל, שקדים, אגוזי פקאן, אגוזי לוז, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות וקוקוס לתערובת אחידה.

  • 03.

    במחבת קטנה מחממים יחד חמאה, דבש ומלח עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה.

  • 04.

    יוצקים את תערובת הדבש והחמאה על גבי תערובת האגוזים ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן עד שכל האגוזים והגרעינים מצופים בשכבה דקיקה של דבש.

  • 05.

    מעבירים את הגרנולה לתבנית התנור ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 06.

    אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהגרנולה מזהיבה. מדי כמה דקות מערבבים את הגרנולה בתנור. מצננים לחלוטין לפני ההרכבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    קרם יוגורט: בקערה בינונית מערבבים יחד יוגורט, שמנת חמוצה, סירופ מייפל ווניל לקרם אחיד.

  • 08.

    סלט פירות: מערבבים יחד את קוביות הפירות.

  • 09.

    הרכבת המנה: בתחתית כל כוס מניחים 2-3 כפות של סלט פירות.

  • 10.

    מעליו יוצקים בערך 2-3 כפות קרם יוגורט.

  • 11.

    מפזרים מעל גרנולה. מגישים עם מעט דבש.

הכנת? כאן מדרגים
(1212)