קינוח גרנולה, קרם יוגורט ופירות
קינוח אישי מלא בריאות ולא פחות מכך-טעם נפלא!
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 125 גרם שיבולת שועל שלמה
- 40 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 40 גרם אגוזי פקאן שלמים
- 40 גרם אגוזי לוז שלמים
- 20 גרם גרעיני דלעת
- 20 גרם גרעיני חמניות
- 2 כפות קוקוס טחון
- 25 גרם חמאת "תנובה"
- 50 גרם דבש
- קורט מלח
- 200 מ"ל (1 מיכל) יוגורט 3% שומן "תנובה"
- 200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה "תנובה"
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 סלסלה תותים טריים, חתוכים לקוביות
- 3-4 קיווי חתוכים לקוביות
- 2 תפוזים חתוכים לקוביות
- דבש
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
בקערה גדולה מערבבים יחד שיבולת שועל, שקדים, אגוזי פקאן, אגוזי לוז, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות וקוקוס לתערובת אחידה.
-
03.
במחבת קטנה מחממים יחד חמאה, דבש ומלח עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה.
-
04.
יוצקים את תערובת הדבש והחמאה על גבי תערובת האגוזים ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן עד שכל האגוזים והגרעינים מצופים בשכבה דקיקה של דבש.
-
05.
מעבירים את הגרנולה לתבנית התנור ומיישרים לשכבה אחידה.
-
06.
אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהגרנולה מזהיבה. מדי כמה דקות מערבבים את הגרנולה בתנור. מצננים לחלוטין לפני ההרכבה.
טיימר מופעל
-
07.
קרם יוגורט: בקערה בינונית מערבבים יחד יוגורט, שמנת חמוצה, סירופ מייפל ווניל לקרם אחיד.
-
08.
סלט פירות: מערבבים יחד את קוביות הפירות.
-
09.
הרכבת המנה: בתחתית כל כוס מניחים 2-3 כפות של סלט פירות.
-
10.
מעליו יוצקים בערך 2-3 כפות קרם יוגורט.
-
11.
מפזרים מעל גרנולה. מגישים עם מעט דבש.