פרנץ׳ טוסט מלוח
פרנץ' טוסט הוא פינוק אמיתי לארוחת בראנץ' בסוף השבוע. קבלו את הגרסה המלוחה והטעימה במיוחד
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים ל2-4 מנות:
- 6 פרוסות לחם בעובי 2.5 ס"מ, חתוכות לקוביות גדולות
- 4 ביצים
- ½ כוס חלב 3% "תנובה"
- ½ כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- ½ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 שן שום, כתושה וקצוצה
- ½ 1 כפיות רוטב טבסקו
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- שמן צמחי, לטיגון
- צרור גבעולי עירית, קצוצים דק
- פלפל אדום חריף, פרוס דק (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה, מניחים את הביצים, חלב ושמנת לבישול ובעזרת מיקסר ידני מערבלים לבלילה חלקה.
-
02.
מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה שטוחה. מוסיפים את פתיתי הפרמזן, רוטב טבסקו, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
-
03.
מניחים את קוביות הלחם בבלילה ומשרים מספר דקות.
-
04.
בינתיים, מחממים מחבת כבדה עם שמן בגובה 1-2 ס"מ. כשהשמן חם, מניחים את קוביות הלחם במחבת ומטגנים עד להזהבה, כ-2 דקות מכל צד.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את קוביות הלחם מן המחבת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
-
06.
לפני ההגשה מפזרים מעל הקוביות פתיתי גבינת פרמזן ומפזרים מעל עירית קצוצה ורצועות פלפל אדום טרי.
הכנת? כאן מדרגים