לחם גבינות נתלש
אם משתמשים בבצק שמרים מרודד מוכן, קל מאוד להכין את להיט האירוח הנהדר הזה. המתיקות הקלה של הבצק משתלבת נפלא בטעמן של גבינות הצאן המלוחות.

המרכיבים ל כיכר באורך 30 ס"מ:
- ⅔ חבילה (600 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 20 גרם חמאה "תנובה" מומסת
- 125 גרם גבינת גליל/רוקפור "תנובה" מפוררת לחתיכות של 5-4 מ"מ
- 12 זיתים יווניים מתובלים מגולענים, קצוצים גס
- 7-6 עגבניות מיובשות משומרות בשמן, קצוצות גס
- 50 גרם גבינת גבע-פרמזן קולקשן מגוררת גס
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית מוארכת עמוקה 30x11 ס"מ במעט מהחמאה המומסת, ומרפדים אותה בנייר אפייה. פותחים את גליל הבצק המופשר על משטח העבודה, וחותכים ממנו 5 רצועות ברוחב 9 ס"מ כל אחת (משארית הבצק אפשר להכין מאפים אחרים).
-
02.
מברישים את רצועות הבצק בשכבה דקיקה של חמאה מומסת. מפזרים על הרצועה הראשונה חמישית מכמות גבינת הרוקפור, חמישית מכמות הזיתים הקצוצים, חמישית מכמות העגבניות המיובשות וחמישית מכמות הפקורינו. מרימים את הרצועה השנייה, ומניחים אותה על הרצועה הראשונה - הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לגלגל את הרצועה סביב עצמה, להרים ולפתוח מעל הרצועה הראשונה. מפזרים רוקפור, זיתים, עגבניות ופקורינו. עורמים את רצועות הבצק הנותרות באותה דרך, ומפזרים על כל אחת מהן חמישית מחומרי המלית.
-
03.
חותכים את ערמת הרצועות ל־4 קטעים באורך 8 ס"מ בערך. מסדרים את 4 הערמות בשורה בתבנית, כשהן עומדות על הצד החתוך. מניחים את שתי הערמות הקיצוניות כשצד הבצק הנקי פונה אל הדופן הצרה של התבנית. מכסים ומשהים כשעה לתפיחה.
-
04.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מברישים את פני הלחם בשארית החמאה המומסת, ואופים במרכז התנור במשך 45-40 דקות, עד שהוא תפוח וזהוב. מצננים 20 דקות, ומוציאים את הלחם מהתבנית. מגישים פושר. טיפ: שאריות של הלחם הנפלא הזה פורסים וקולים תחת הגריל של התנור.
טיימר מופעל