קיש חצילים, פלפלים וגבינות – מתכון צבעוני ועשיר | השף הלבן

קיש חצילים, פלפלים וגבינות

מתכון נפלא לקיש צבעוני ועשיר בטעמים, מומלץ להגיש עם סלט חסה בצד.

מאת: שפית ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש חצילים, פלפלים וגבינות
צילום: שפית ליטל ארזי עיצוב: שפית ליטל ארזי

המרכיבים ל תבנית פאי מלבנית 12X34:

  • 450 גרם בצק פריך מלוח "מעדנות"
  • 4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 2 כפות ממרח זיתים "אוליביה"
  • 2 כפות עיטורי עגבניות "אוליביה"
  • 30 קוביות גבינה בולגרית "פיראוס" 5%
  • 50 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת "השף הלבן"
  • 130 מ"ל שמנת מתוקה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 ביצה L
  • 15 גרם קמח (כף שטוחה וחצי)
  • 1/2 שן שום כתוש
  • מלח, פלפל
גודל תבנית: תבנית מלבנית 12X34

הוראות הכנה:

  • 01.

    א. בצק פריך- לשמן ולקמח תבנית מלבנית בגודל 12X להניח את הבצק על התבנית, להדק היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין להוריד את הבצק המיותר.

  • 02.

    ב. את הפלפלים יש לטגן קלות במחבת עם כף שמן ומעט מלח, עד שהם מתרככים מעט.

  • 03.

    ג. את החצילים יש לטגן קלות במחבת עם כף שמן ומעט מלח, עד שהם מתרככים ומקבלים צבע זהוב.

  • 04.

    ד. בקערה קטנה יש לערבב בעזרת מטרפה את השמנת, הביצה, הקמח, השום, מלח ופלפל.

  • 05.

    ה. הרכבה- על הבצק הפריך יש למרוח את ממרח הזיתים ומעל לפזר את עיטורי העגבניות, קוביות הגבינה הבולגרית, פתיתי העמק וקוביות החצילים. מעל יש לשפוך את בלילת השמנת ולסדר מעל את רצועות הפלפל בשורה. לאפות בטמפרטורה של 170 למשך כ-60 דקות.

    טיימר מופעל

    00:00:00
הכנת? כאן מדרגים
(1081)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.