לזניה טונה

לזניה טונה, מנה פשוטה ומרשימה עם טעם מיוחד

מאת: גיא נאור
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה טונה

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1 חבילה עלי לזניה
  • 1 קופסה גדולה טונה שימורים
  • 2-3 עגבניות תמר בשלות חתוכות לפרוסות
  • ממרח פסטו בזיליקום / פסטו תרד
  • רוטב בשמל
  • 150 גרם גבינת פרמזן קולקשן מגורדת (ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה קשה במקום)

הוראות הכנה:

  • 01.

    א. מסננים את הטונה מהשמן, מפוררים מעט. ב. מכינים רוטב בשמל (ניתן למצוא מתכונים באתר), מחממים תנור ל 180 מעלות. ג. משמנים תבנית פרייקס מלבנית גדולה, עורכים שכבות לפי הסדר הבא:

  • 02.

    עלי לזניה, עליהם מורחים ממרח פסטו.

  • 03.

    בוזקים מעל את פירורי הטונה.

  • 04.

    מסדרים את פרוסות העגבניה מעל הטונה.

  • 05.

    בוזקים גבינת פרמזן.

  • 06.

    מורחים רוטב בשמל בשכבה יפה ועבה.

  • 07.

    מניחים עלי לזניה. ד. חוזרים על סעיפים 1-

  • 08.

    ה. על השכבה העליונה מורחים רוטב בשמל, מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות. ו. לפני החיתוך מומלץ לתת ללזניה "לנוח" מספר דקות.

    טיימר מופעל

    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(306)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.