עוגת סופלה שוקולד וגנאש ללא קמח
עוגת שוקולד בלי קמח היא פתרון מושלם לנמנעים מקמח
המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ:
- 5 ביצים
- 200 גרם שוקולד מריר
- כפית אבקת נס קפה
- רבע כוס חלב
- חצי כוס סוכר
- מיכל וחצי שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד לבן (אפשר כל שוקולד)
- קוביית שוקולד
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות
-
02.
במיקרוגל ממיסים שוקולד עם חלב ואבקת נס קפה.
-
03.
מפרידים בין החלבונים לחלמונים. לקערת החלמונים מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים היטב עד היווצרות בלילה חלקה.
-
04.
מקציפים את החלבונים והסוכר לחמש דקות במהירות גבוהה ומוסיפים לבלילת השוקולד והחלמונים ומערבבים היטב.
-
05.
משמנים תבנית ומכניסים את הבלילה לתבנית לאפייה של 20-30 דקות. יש לבדוק עם קיסם, הוא אמור להיות כמעט יבש לחלוטין.
טיימר מופעל
-
06.
העוגה כעת תתייצב ותשקע כיוון שאין בה קמח או אבקת אפייה. ולאחר מכן יש להכניסה לקירור במקרר במשך מספר שעות. לקרם הגנאש:
-
07.
מרתיחים מיכל וחצי שמנת מתוקה.
-
08.
את השוקולד הלבן (או שוקולד אחר שבחרתם) מניחים בקערה.
-
09.
שופכים לקערה את השמנת שרתחה ומערבבים עד היווצרות בלילה הדומה לשוקולד למריחה מכניסים למקרר לשעה.
-
10.
מקציפים את הבלילה למספר דקות במהירות בינונית, ברגע שהבלילה הופכת לקרם היא מוכנה. מוסיפים אותה לעוגה בשקע שנוצר ועם פומפייה מגרדים קוביית שוקולד לקישוט.