מתכון עוגת שזיפים הונגרית | השף הלבן

עוגת שזיפים הונגרית

עוגה קיצית עונתית ומרעננת

מאת: קארן לוי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שזיפים הונגרית

המרכיבים ל8 מנות:

  • 150 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 2 כפות מים
  • 1 ק"ג שזיפים טריים (חתוכים ומושרים ב 1/2 כוס סוכר כרבע שעה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני

  • 02.

    לשים את החמאה , הסוכר, הביצה, הקמח והמים לבצק חלק.

  • 03.

    משטחים שני שלישים מהבצק על הבסיס והדפנות של התבנית המשומנת (מס' 26)

  • 04.

    מניחים על הבצק את חצאי השזיפים המגולענים והמושרים אחד ליד השני, כשהצד החתוך כלפי מעלה

  • 05.

    מוסיפים 1-2 כפות קמח רגיל לשליש הבצק הנותר, ומגררים מעל השזיפים במגררת עבה

  • 06.

    בוזקים מלמעלה אבקת סוכר ואופים כ-35 דקות.  

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(169)