עוגת שזיפים הונגרית
עוגה קיצית עונתית ומרעננת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 150 גרם חמאה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 3 כוסות קמח תופח
- 2 כפות מים
- 1 ק"ג שזיפים טריים (חתוכים ומושרים ב 1/2 כוס סוכר כרבע שעה)
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני
-
02.
לשים את החמאה , הסוכר, הביצה, הקמח והמים לבצק חלק.
-
03.
משטחים שני שלישים מהבצק על הבסיס והדפנות של התבנית המשומנת (מס' 26)
-
04.
מניחים על הבצק את חצאי השזיפים המגולענים והמושרים אחד ליד השני, כשהצד החתוך כלפי מעלה
-
05.
מוסיפים 1-2 כפות קמח רגיל לשליש הבצק הנותר, ומגררים מעל השזיפים במגררת עבה
-
06.
בוזקים מלמעלה אבקת סוכר ואופים כ-35 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים