עוגת גבינה דור שלישי
עוגה ללא הפרדת ביצים וללא הקצפות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
לבצק:
- 250 גר’ קמח תופח
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 125 גרם חמאה
- 125 גרם ‘ סוכר
- 2 כפות שמנת חמוצה
למילוי:
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5% (כמובן שאפשר להתפרע עם גבינות שמנות יותר אבל בואו לא נגזים)
- 1 שמנת חמוצה
- 100 גר’ חמאה (מרוככת מעט אך לא נוזלית)
- 3 כפות קמח תופח
- 2 ביצים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/2 כוס סוכר (כאן הזמן לגוון בכמויות בהתאם לחיבתכם למתוק)
הוראות הכנה:
-
01.
לשים לבצק גמיש את מרכיבי הבצק.
-
02.
מקמחים תוך כדי עבודה, שיהיה נוח לתפעול.
-
03.
מערבבים את רכיבי המילוי היטב לעיסה חלקה ללא גושים.
-
04.
מרפדיםעם הידיים 2/3 מהבצק בתבנית משומנת.
-
05.
שופכים על הבצק את המילוי.
-
06.
מ-1/3 הבצק שנותר, יוצרים רצועות דקות ומניחים אותן בצורת שתי וערב מעל המילוי.
-
07.
אופים במשך 15 דקות באמצע תנור שחומם מראש ל-180 מעלות.ואז מורידים ל-150 מעלות ואופים עד שהעוגה זהובה מלמעלה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים