מתכון מאפה ברוקולי | השף הלבן

מאפה ברוקולי

מאפה ברוקולי חגיגי

מאת: עורך שף לבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה ברוקולי

המרכיבים ל10 מנות/ תבנית אינגלישקייק באורך 30 ס"מ:

  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 ק"ג ברוקולי - חתוך לפרחים
  • 1 גביע קוטג’ תנובה
  • 250 גרם גבינת תנובה 5%
  • 75 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
  • 75 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
  • צרור עירית קצוצה
  • 2 כפות קמח
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    ממיסים חמאה במחבת על אש קטנה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.

  • 03.

    מבשלים את הברוקולי למשך 2 דקות במים רותחים ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים את הברוקלי למחבת ומטגנים כ- 3 דקות. מעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מגררים את גבינת הקצ’קבל, מוסיפים את יתר הגבינות ועירית קצוצה ומערבבים יחד עם הברוקולי.

  • 06.

    מוסיפים את הקמח והביצים אל תוך תערובת הגבינות ומערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל.

  • 07.

    משמנים תבנית אפייה, ויוצקים את התערובת לתבנית.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 40 דקות או עד להזהבת המאפה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(129)