מתכון עוגיות סנדוויץ במילוי ריבה | השף הלבן

עוגיות סנדוויץ במילוי ריבה

עוגיות קלאסיות שמהיום אפשר להכין גם בבית

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות סנדוויץ במילוי ריבה
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 30 מנות:

לבצק:
  • 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חלב קר
למלית:
  • 1/2 צנצנת ריבת תותים או פטל
לציפוי:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים חלב וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

  • 03.

    מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים לבצק אחיד ועוטפים בנילון נצמד. מצננים במקרר במשך כ-1 שעה.

  • 04.

    על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ.

  • 05.

    קורצים פרחים קטנים (או כל צורה אחרת שרוצים) ומניחים במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 06.

    בעזרת פקק קטן או צנתר חלק מוציאים את החלק המרכזי במחצית מכמות העוגיות ויוצרים חור.

  • 07.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 08.

    אופים במשך כ-10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, אך עדיין די בהירות.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 09.

    מצננים לחלוטין לפני המילוי.

  • 10.

    הופכים את העוגיות השלמות (ללא החור) וממלאים בכ-1/2 כפית ריבה בכל אחת מהן.

  • 11.

    סוגרים עם עוגיה עם חור ליצירת סנדוויץ'.

  • 12.

    מפזרים אבקת סוכר ומגישים

הכנת? כאן מדרגים
(818)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.