עוגיות סנדוויץ במילוי ריבה
עוגיות קלאסיות שמהיום אפשר להכין גם בבית
המרכיבים ל30 מנות:
- 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 כפות חלב קר
- 1/2 צנצנת ריבת תותים או פטל
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
-
02.
מוסיפים חלב וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
-
03.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים לבצק אחיד ועוטפים בנילון נצמד. מצננים במקרר במשך כ-1 שעה.
-
04.
על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ.
-
05.
קורצים פרחים קטנים (או כל צורה אחרת שרוצים) ומניחים במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
06.
בעזרת פקק קטן או צנתר חלק מוציאים את החלק המרכזי במחצית מכמות העוגיות ויוצרים חור.
-
07.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
08.
אופים במשך כ-10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, אך עדיין די בהירות.
טיימר מופעל
-
09.
מצננים לחלוטין לפני המילוי.
-
10.
הופכים את העוגיות השלמות (ללא החור) וממלאים בכ-1/2 כפית ריבה בכל אחת מהן.
-
11.
סוגרים עם עוגיה עם חור ליצירת סנדוויץ'.
-
12.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים