תבשיל בשר ברוטב עגבניות עשיר מתכון טעים ומזין
מנה בשרית שצריך לתת לה שעתיים וחצי על האש עד נימוחות
המרכיבים ל6 מנות:
- 750 גרם קוביות בשר בקר
- 1 כף שמן
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 800 גרם עגבניות שלמות קלופות
- 5 תפו"א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
- 2 גבעולי רוזמרין טרי (מומלץ אך לא הכרחי)
- שמן זית לטיגון (עומק 2 ס"מ בסיר או מחבת)
- ¾7 כוסות מים רותחים
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 3 שיני שום בינוניות קצוצות
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון, טוחנים את העגבניות הקלופות שבקופסא.
-
02.
מחממים כף שמן בסיר לחום גבוה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב לקבלת השחמה קלה מכל הצדדים.
-
03.
מתבלים את קוביות הבשר במלח וסוכר. מערבבים קלות ומוסיפים את העגבניות ו ½ ליטר מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבינונית נמוכה לקבלת בעבוע בינוני קל, מבשלים כשעה בסיר גלוי ללא מכסה.
-
04.
לקראת תום השעה הראשונה, מטגנים את קוביות תפו"א בשמן הזית עד להזהבה יפה ומוסיפים לתבשיל (מייד בתום הטיגון).
-
05.
מכניסים את גבעולי הרוזמרין לשמן הרותח מטגנים כ 1/2 דקה ומוסיפים לתבשיל.
-
06.
מוסיפים כ 6 כפות משמן הזית הרותח ואת המים הנותרים, ממשיכים לבשל כשעה ורבע נוספות תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.
-
07.
מכבים, מוסיפים את השום והפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים לקבלת פיזור אחיד, משהים למנוחה של כ 1/2 שעה.
-
08.
מגישים בצלחות עמוקות מלווה בלחם כפרי ריחני.