פשטידת פסטה ותפו"א
מנה גדושה ומשביעה של פחמימות, פשטידה מוקרמת בגבינת פרמז'ן ומעוטרת בפרוסות ביצה קשה

המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 חבילת פסטה
- 4 תפו"א בינוני
- 2 ביצים
- 2 שקיות נמס בכוס פטריות
- 1 שקית פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 כף שמן
- 1/3 חבילת חמאה
- מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
שופכים את הפסטה לסיר רחב, מוסיפים מים שמכסים את הפסטה, מוספים כף שמן (למניעת הידבקות הפסטה), מרתיחים. כשהמים רותחים ממליחים לפי הטעם (ניתן להוסיף כף של מרק בטעם עוף). מנמיכים את האש ומבשלים עד שהפסטה מלבינה ומתנפחת.
-
02.
שולקים 2 ביצים עד שמתקשות.
-
03.
קולפים את התפו"א חותכים לקוביות ומבשלים אותם (לא רכים מידי).
-
04.
אחרי שהפסטה מוכנה וכמעט שלא נותרו מים בסיר, מכבים את האש מוסיפים חמאה ומערבבים. שופכים את הפסטה לתוך תבנית בינונית.
-
05.
שופכים כוס אחת של מרק פטריות נמס בכוס על כל הפסטה, בעיקר בצדדים.
-
06.
מפזרים מעל הפסטה פתיתי גבינת פרמז'ן בכמות מועדפת.
-
07.
מפזרים את קוביות תפו"א מעל פתיתי הפרמז'ן, מפזרים שוב פתיתי פרמז'ן.
-
08.
פורסים את הביצים הקשות לפרוסות יפות ומניחים מעל התפו"א בתפזורת. שופכים כוס שנייה של מרק פטריות.
-
09.
מפזרים מעל פלפל שחור לטעם.
-
10.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה, עד שהגבינה מותכת והביצים טיפה משחימות.
-
11.
להגיש חם, עם סלט ירקות.