מתכון ברבוניות בטמפורה | השף הלבן

ברבוניות בטמפורה

ברבוניות בטמפורת צ'ילי ובירה שחורה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ברבוניות בטמפורה

המרכיבים ל 5 מנות:

  • 10 פילה של דגי ברבוניה, חצויים לאורכם
  • 150 גרם קמח לבן
  • 1 חלבון ביצה
  • 100 מ"ל סודה מאוד קרה ומלאה בגזים
  • 100 מ"ל בירה שחורה "נשר מאלט"
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון 1
  • רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/3 לימון חתוך לפרוסות דקיקות
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • 1 כוס פתיתי גבינה לפיצה מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גבוה, מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני גבוה.

  • 02.

    מסדרים את פילה הברבוניות בצלחת רחבה ומפזרים משני צידיו מלח גס ופלפל שחור גרוס, יוצקים מעט מיץ לימון ומשרים במקרר למשך 20 דקות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 03.

    בסמוך לזמן הטיגון, מכינים את תערובת הטמפורה: מערבבים מעט בעזרת מזלג את החלבון, הסודה, הקמח והמלח – חשוב לא לערבב לגמרי את חומרי התערובת ולהשאיר גושים בבלילה.

  • 04.

    טובלים את פילה הברבוניה בבלילת הטמפורה כך שיהיה מכוסה לחלוטין, מנערים שאריות ומניחים בזהירות בשמן החם. כשהציפוי שחום ונפוח מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.

  • 05.

    בזמן הטיגון, מכניסים לתנור צלוחית בינונית עמוקה חסינת חום, שבתוכה משוטחים קלות פתיתי גבינה לפיצה מסדרת השף הלבן, ממיסים את הגבינה בתנור בחום של 180 מעלות.

  • 06.

    מגישים מיד עם פרוסות לימון קטנטנות מעל, בליווי צ'ילי מתוק וצלוחית הגבינה החמה.  

הכנת? כאן מדרגים
(60)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.