שקשוקה עגבניות, חצילים וגבינת עזים
מנה עם טעמים של שמש: עגבניות בשלות, שום, חצילים וגבינת עזים. מגישים עם לחם טרי ומתענגים. לא לשכוח לשמור על הכלל הכי חשוב של השקשוקה – הרוטב צריך להיות טעים ומתובל היטב לפני שמוסיפים את הביצים

המרכיבים ל 6:
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות שמן זית
- 1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
- 2 שיני שום פרוסות בעובי 1/2 ס”מ
- 8 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס”מ
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה או חריפה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 6 ביצים
- 1 גליל גבינת "פרומעז" פרוס ל-12 עיגולים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת עמוקה וגדולה על להבה בינונית. מוסיפים 1/4 כוס שמן ואת קוביות החצילים ומקפיצים עד להזהבה. מוציאים את קוביות החצילים לצלחת.
-
02.
מנמיכים את הלהבה, יוצקים 3 כפות שמן, מוסיפים פרוסות שום ומטגנים כ-1/2 דקה (נזהרים לא להזהיב את השום). מוסיפים עגבניות, את החצילים, הכמון והפפריקה ומערבבים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי.
טיימר מופעל
-
03.
שוברים ביצים אחת-אחת לתוך קערית ומחליקים לתוך המחבת. מסדרים את הגבינה על גבי השקשוקה, מכסים ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מגישים מיד.
טיימר מופעל