מתכון שקשוקה עגבניות, חצילים וגבינת עזים | השף הלבן

שקשוקה עגבניות, חצילים וגבינת עזים

מנה עם טעמים של שמש: עגבניות בשלות, שום, חצילים וגבינת עזים. מגישים עם לחם טרי ומתענגים. לא לשכוח לשמור על הכלל הכי חשוב של השקשוקה – הרוטב צריך להיות טעים ומתובל היטב לפני שמוסיפים את הביצים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שקשוקה עגבניות, חצילים וגבינת עזים

המרכיבים ל 6:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
  • 2 שיני שום פרוסות בעובי 1/2 ס”מ
  • 8 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס”מ
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 6 ביצים
  • 1 גליל גבינת "פרומעז" פרוס ל-12 עיגולים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עמוקה וגדולה על להבה בינונית. מוסיפים 1/4 כוס שמן ואת קוביות החצילים ומקפיצים עד להזהבה. מוציאים את קוביות החצילים לצלחת.

  • 02.

    מנמיכים את הלהבה, יוצקים 3 כפות שמן, מוסיפים פרוסות שום ומטגנים כ-1/2 דקה (נזהרים לא להזהיב את השום). מוסיפים עגבניות, את החצילים, הכמון והפפריקה ומערבבים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    שוברים ביצים אחת-אחת לתוך קערית ומחליקים לתוך המחבת. מסדרים את הגבינה על גבי השקשוקה, מכסים ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(440)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.